Родопско читалище пее и свири за Коледа, събира пари за ремонт на течащия покрив

Читалището в Чепеларе ще събира пари за ремонт на покрива си с благотворителен коледен концерт срещу символичен вход от 5 лв, съобщи председателят му Ангел Николов. В благотворителната кауза ще се обединят Народно читалище „Родопска искра 1880“, Центърът за подкрепа и личностно развитие –ОДК, СУ „Васил Дечев“ и ПГ по СГСТ „Никола Й.Вапцаров“ в града.

На 20.12.2018г. от 18:00 часа в големия салон на НЧ „Родопска искра 1880“, общоградският коледен концерт ще изяви на сцената всички образователни и културни институции.

Обстоятелствата, наложили провеждането на благотворителния концерт, са течове в покривното пространство“, обясни Николов и добави, че сега е време да се поеме инициативата, вместо да се чака наготово.

„Длъжни сме да направим това, най-малко заради първооснователите и строителите на читалищната сграда в Чепеларе, защото в онези години на недоимък и лишения със сигурност им е коствало много повече, за да я построят тази голяма сграда и то само за една година, отколкото сега на нас да ремонтираме покрива. Най-важното е след като съберем средства да започнем ремонта още през май 2019 г., да положим хартия под керемидите и да запазим все още здравия покрив“, коментира още Николов.

За тази цел ще има нужда от дървен материал. Според председателя на културната институция това ще се случи балгодарение на помощта на дървопреработващите фирми в града, които откликват на общественополезни каузи.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини