157 деца се включиха в конкурса "Аз раста патриот", ето и победителите

Изображение 1 от 2

  Общо 157 участника се включиха в третото издание на конкурса „Аз раста патриот“, който се провежда под егидата на Областния управител Недялко Славов, в партньорство с бутилираща компания „Михалково“ АД.

  До Областна администрация Смолян бяха изпратени 8 разказа на тема „Видях доброто“ и 112 фотоси, като имаше фотоси с повече от един участник.

  Жури, с председател заместник-областният управител Андриян Петров и членове Таня Марева – Директор Регионален исторически музей ,,Стою Шишков“, Зоя Начева – началник на отдел ,,Държавен архив“, Светозар Казанджиев – писател, председател на КДК – Смолян, член на Съюза на българските писатели, Сашо Сарандлиев – фотограф, Стоянка Люнчева – НПО и Виктория Веселинова – ученичка от 10 клас при Професионална гимназия за Приложни изкуства – Смолян, избраха победителите.

  Комисията отреди във възрастова група /фотоси/ от 1 до 4 години:

  Първо място за Ивайло Йорданов

  Второ място – Мария Москова и Трето място – Иван Семерджиев

  Възрастова група 5 – 8 години:

  Първо място – Иван Желязков

  Второ място – Нели Юнакова

  Трето място – Божидара Генчева

  Възрастова група 9 – 15 години:

  Първо място – Ивайла Кехайова

  Второ място - Йоана Горанова

  Трето място – Ивалина Атанасова

  Възрастова група 16 – 18 години:

  Първо място – Василена Паричкова

  Второ място – Йорданка Згурова

  Трето място – Рада Гаджева

  Победителите в категория Разказ на тема „Видях доброто“ са:

  Във възрастова група от 5 до 8 клас:

  Първо място – Толга Тунаев Пашов

  Второ място – Алберт Веждиев Козлуев

  Трето място – Антония Стефанова Чернева

  Възрастова група от 9 до 12 клас:

  Първо място – Галатея Розалинова Хаджиева

  Второ място – Свилена Турханска

  Трето място – Кристина Генчева

  Наградите на победителите в категориите връчиха областният управител Недялко Славов, Димитър Дългъчев – управител на бутилираща компания „Михалково“ АД, кметът на община Смолян Николай Мелемов и началникът на РУО-Смолян Мария Семерджиева. Петя Пампорова – директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане“, връчи специална награда на Александър Руженов. Областният управител връчи специални награди за „Най-малък участник“ на Аян Дереишев и за „Семейна традиция“ на семейство Керменови.

  Всички участници бяха наградени с грамоти и подаръци.

  След официалната церемония по награждаване на участниците в Третото издание на конкурса „Аз раста патриот“ в Зала 1 на Родопски драматичен театър „Николай Хайтов“, всички малки и големи любители на кукленото изкуство имаха възможност да се насладят на спектакъла „Тумба-лумба“ на Куклен театър Бургас. Представлението беше подарък от бутилираща компания „Михалково“ АД.

  СмолянБГвести

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 08.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се занимавате с подготовката на мероприятие от служебен, семеен или обществен характер. На работното място направете всичко, за да предотвратите назряващ конфликт. Успехите ви ще са налице, но няма да задоволят и ще продължите да преследвате целите си. Любовта ви даде сили, не я загърбвайте.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се получи застой в работните ви планове. Това е по причини, не зависещи от вас лично. Изчакването на по-благоприятен момент за действие само ще увеличи шансовете ви. Няма да ви липсва добро настроение. Заслугата за една придобивка ще бъде на човек, с чиято помощ ще я осъществите.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се захванете днес бъдете сигурни, че ще се справите успешно. От лъха увереност и ентусиазъм за всяко нещо, с което се захващате. Ще ви се наложи да обясните бъдещите си намерения на ваш познат, който ви е разбрал погрешно. Бъдете спокойни, че нищо няма да попречи на конкретно ваше намерение днес, свързано с любимия човек. поощрение
  08 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Добрата атмосфера на работното място и в семейството ще направи денят ви успешен. С творчески подход ще подобрите работните си проекти, намирайки по-доброто решение за всеки от тях. Естествено, има още какво да научите и тази перспектива ви кара да не спирате в развитието си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С правилните си решения ще успеете да подредите делата си по начина, който желаете и това ще внесе спокойствие в душата ви. Професионалната ви подготовка е факт, с който ще се съобразяват и който ще ви доближи до успеха. В тази връзка предстои да получите оферта, която ще ви привлече с перспективите си.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Работата ви днес ще е много ползотворна. Настойчиви сте, когато искате да постигнете нещо и това ще се окаже определящо за резултатите, които постигате. Предстои ви период на утвърждаване на позициите, по време на който не трябва да пестите усилия, за да вършите както досега работата си. Очаква ви финансово стабилизиране.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се оставяйте на течението. Вземете нещата в свои ръце и ще получите повече. Развитието на служебен въпрос ще ви направи по-нетърпеливи, но вие умеете да се въздържате. Рискът от загуби също е реален, мислете преди да подписвате важни документи. Добра развръзка на семейно събитие.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможно е днес да ви се наложи да заемете страна от два възможни избора, а на вас да ви се иска да комбинирате повече варианти. С повече дипломатичност и убедителни доводи имате шанс за успех, но не бива да се предавате при първия малък неуспех. Изберете онова, което е най-добро да вас и работата ви, дори да ви се наложи да правите неща, които не са ви приятни.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не са изключени трудности днес да представителите на Козирог, но възможностите ви също не са за пренебрегване. Имате избора за решите как точно да постъпите в дадена ситуация и само можете са се радвате, че не сте поставени пред свършен факт. Заедно с близък човек ще успеете да намерите най-доброто решение на възникнал въпрос. Любимия човек очаква нещо от вас.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте обсебени от сърдечни въпроси и не ви се мисли за работа. Имате добри шансове с представител на зодия Близнаци, но внимавайте с тяхната двойственост. Любовта ви изпълва с енергия и жизненост и нови творчески проекти.
  08 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Погълнати сте от предстоящо начинание, в което ще участвате наравно с други. Обмислете условията и се обърнете към подходящите хора или институции. Ако решите да действате самостоятелно, рискувате да се изправите пред пречки, които са трудно преодолими за сам човек. Не се лишавайте от опита на колегите си.
  08 юли 2020
  Последни новини