Българският еврокомисар обяви конкурс за компютърна рисунка за ученици от 8-12 клас

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел обявява ученически конкурс за компютърна рисунка на тема „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“, посветен на Националния празник на страната 3 март. Авторите на най-добрите рисунки ще бъдат поканени в Европейската комисия в Брюксел, където Мария Габриел предвижда организиране на изложба на творбите на победителите броени дни преди празника, като част от тържественото му отбелязване.

Конкурсът се реализира с подкрепата и съдействието на Министерство на образованието и науката.

Творческото съревнование е разделено в две възрастови категории, обхващащи учениците 8-9 клас и 10-12 клас на всички училища, школи, клубове и центрове за подкрепа на личностното развитие  от страната. Всеки участник може да изпрати 1 творба. Рисунките, трябва да бъдат представени на хартиен носител  с размер на листа формат А3 – паспартирана бяла с размери  50х70см. Във всяка от категориите ще бъдат отличени по 6 творби.

Рисунките трябва да бъдат изпратени с пощенско клеймо най-късно 22 януари 2019 г., с придружаваща декларация за съгласие относно обработката на личните данни, в Представителството на Европейската комисия в България на адрес:

1000 София, ул. „Г.С. Раковски“ № 124,
Представителство на Европейската комисия в България,
За конкурса „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“

Целта на конкурса е даде възможност за изява на творческите заложби на учениците, както и да провокира техния интерес свободно да интерпретират темата според своето собствено разбиране за родината,  независимо дали става дума за обект, събитие, личност, или за лични преживявания и мечти, даващи израз на връзката с България.

За допълнителни въпроси относно конкурса: CAB-GABRIEL-EVENTS@ec.europa.eu

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини