Младежите от Момчиловци дариха събраните средства от Коледа и Богоявление за пострадали от селото

Младежите от Момчиловци, скачали за Богоявленският кръст, дариха 1455 лв. за оборудване на противопожарния автомобил за селото. Коледарчетата от селото пък, помагат на пострадалите при пожар семейства с 408.40 лв. „Верни на себе си и добрите си сърца, момчиловските деца и тази година дариха събраните на християнските празници средства за благородни каузи. Поклон!“, каза кметът на родопското село Сийка Суркова.
От името на населението тя благодари на всички, включили се в дарителската акция за пострадалите при пожар семейства Костадинови и Трампаджиеви.

Кметът на с. Соколовци Катя Люнчева предостави събраните в селото 125 лв. за ремонт на опожарената къща. Подобна акция се провежда и в с. Широка лъка под надслов "Християни помагат на християни", а средствата от нея ще бъдат дарени на пострадалите през март миналата година.

Сумата в дарителската сметка с днешна дата е 14 338, 87 лв. Отделно от това са събрани и предадени на пострадалите още почти 14 000 лв., в които и даренията на учениците от 4-ти клас на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в Момчиловци - 202 лв., и на останалите дечица от местното училище - около 50 лв., както и на организаторите на Благотворителния концерт и базар от Езиковата гимназия "Иван Вазов" в Смолян - 2 230 лв., за възстановяване на изгорялата къща.

Утре/17 януари 2019г/ пред комисия ще бъде отворена последните дарителски кутии в Момчиловци, а сумата ще внеса в дарителската сметка. Събраните до момента близо 28 000 лв. са достатъчни за ремонта на третия етаж на къщата, която вече има нов покрив и дограма.
Местни майстори монтьори – доброволци, все още ремонтират и тестват противопожарния автомобил. „На всички тях, на младежите, скачали в ледената вода на Йордановден, на коледарчетата, както и на всички дарители, изказвам дълбока признателност за добротворството! Да ви се връща стократно добрината!“, каза още кметицат ана Момчиловци.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини