170 души от Смолян и три села в общината ще получават "Топъл обяд" до края на годината

До края на тази година 170 души от община Смолян ще продължат да ползват безплатната социална услуга „Топъл обяд”. В рамките на проекта се предоставя „Топъл обяд“ на жители от община Смолян в шест Обществени трапезарии – намиращи се в трите квартала на града - кв. „Нов център“, кв. „Райково“ и кв. „Устово“, както и в селата Момчиловци, Смилян и Търън.
Социалната услуга могат да ползват хора без доходи, без близки, самотно живеещи лица и семейства, инвалиди и др. Проектът стартира през 2016 г. и ще продължи до 31.12. 2019 г. В тях са включени и хора в неравностойно положение.
По проекта се предоставят и съпътстващи дейности, така че материалната помощ да върви ръка за ръка с мерките за социално приобщаване, като насочване и подкрепа, за да се помогне на хората да излязат от бедността.
Проектът „Осигуряване на топъл обяд в Община Смолян”, се реализира с директно предоставяне на Безвъзмездна финансова помощ в рамките на Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонд за европейско подпомагане на най –нуждаещи се лица.
 

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини