Пуснаха тока в Доспат, учениците в Общината с три дни дървена ваканция

От петък вечерта двете общини Доспат и Борино бяха без електричество и хиляди хора прекараха на тъмно почти две денонощия. В неделя около обяд захранването е възстановено, след като властите обещаха светло още в събота. Обстановката остава сложна и кметът на Доспат обяви до сряда включително дървена ваканция за училищата в Община Доспат.

Кметът на Община Доспат инж. Елин Радев обяви със заповед дните понеделник, вторник и сряда (28, 29 и 30 януари) за неучебни за детските градини и училищата в Общината. Заповедта е съгласувана с началника на РУО Смолян.

Кметът на Доспат Елин Радев е категоричен, че вина за ситуацията с хилядите домакинства без електричество е на ЕВН. Според него ако просеките бяха разчистени до кризисната ситуация нямше да се стигне. Той настоява за сериозни мерки и санкции, тъй като това застрашава живота и здарвето на много хора.

Усложнена остава обстановката за селата в общини Доспат и Борино, като приоритетно се работи по отстраняване на повредите, а където е възможно се организира включване на мобилни агрегати.

Същевременно продължават дейностите в засегнатите села в района на Смолян. Много села в община Смолян и Баните също са без електричество трето денонощие.

Липсата на електричество води и до липса на захранване за мобилните оператори и хората се притесняват, че няман.т връзка с близките си по селата, пострадали от снежното бедствие. Местното население се запасява с хляб и свещи, уверенията са, че до края на неделния ден ток ще има.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини