Млади бащи от Рудозем се учиха да бъдат "Супер татко"

Центърът за обществена подкрепа в Рудозем провежда множество разнообразни тренинги, в които помага на децата и родителите в семейното общуване и социализиране.

За първи път в родопския град, тези дни беше проведен и тренинг с участие на млади татковци, под надслов "Супер татко". Идеята за темата в съвместната работа на психолози и родители е обсъждане на важната роля на бащата при отглеждането и възпитанието на децата. Целта е, чрез работата на психолог от Центъра, родителите да бъдат по-ефективни във възпитанието на децата, за да научат децата как се спазват правилата и да не губят връзка с тях.

„Благодарим на ДГ " Снежанка" за възможността, която ни предоставиха да проведем събитието и разбира се на татковците, които бяха изключително активни“, казват специалистите от ЦОП в родопския град.
Центърът за обществена подкрепа има изключително активна работа по разнообразни и обществено важни теми, свързани с градивното общуване между деца и възрастни вкъщи, училище и в обществото.

Сред темите поставяни от психолози и педагози са за ефективният родител, ролята на емоциите в общуването, агресията при децата, работа в екип и други, в които се включват както най-малките, така и възпитаниците на учебните заведения в Рудозем.

Центърът за обществена подкрепа в родопския град работи от началото на 2011г, като тогава стартира работа по проекта „Партньорство в подкрепа на децата и семействата от област Смолян” с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013г.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини