КДК Смолян организира среща с депутата проф. Иво Христов

„Българския преход и пораженията върху националната ни култура” е темата на предстоящата непартийна среща в КДК Смолян с проф. Иво Христов. Разговорът с преподавателя в СУ “Св.Климент Охридски“ и настоящ депутат, ще се състои на 4 март (понеделник) от 18 часа в зала „Петър Стайков” на КДК.

Иво Христов е роден в Киев. Магистър по право и доктор по социология на правото на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доцент е в катедра „Приложна и институционална социология“ във философско-историческия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Преподава „Социология на правото“, „Теория на модернизациите“, „Историческа социология на модерните институции“ в Софийския и Пловдивския университет.

Специализирал е в Международния институт по право във Вашингтон, Вашингтон, САЩ (2000), Московската школа за политически изследвания– Съвет на Европа: Москва–Стокхолм-Страсбург (2002), Университета „Карло Бо“ в Урбино, Италия (2005), Нойвалдег институт във Виена (2007). Бил е експертен сътрудник на Комисията по правни въпроси към 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини