Разследват бивш кмет на Неделино за безстопанственост, давал поръчки на роднини

Разследват бившия кмет на Неделино Илия Вълчев за престъпление по служба. Той е привлечен като обвиняем за безстопанственост докато е бил кмет в периода от 5 декември 2007 до октомври 2011г.

В качеството си на длъжностно лице бившият кмет не е изпълнил служебните си задължения и при вълзагане на обществени поръчки е избрал за изпълнители свързани лица-в случая роднини. Така са нанесени щети на община Неделино, а близките са се облагодетелствали.

Разследващите са установили, че по времето на управлението на Вълчев са били сключени два договора, по които са платени неправомерно пари в нарушение на закона. 5 671 лв. са били платени неправомерно на фирма СТМ“Евромед“ в Златоград, управлявана първоначално от зетя на кмета, а в последствие от неговата сестра.

Според разследващите средствата от общинския бюджет са били платени без да са извършени нужните услуги и дейности по договор за трудова медицина. Другият договор също е бил сключен роднина, в случая с ЕТ“Емо -Асен Илиев“ за доставяне на оборудване.

Водят се още седем досъдебни поризводства срещу неизвестен извършител, но касаещи престъпления по служба на длъжностни лица в други общини на Смолянска област за различни периоди от време.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бе
    Бесен
    4 0
    16:26, 8 мар 2019
    Да идат и в Община Стамболово област Хасково да се поразровят за бивши кметове и техни роднини !
  • 2
    Не
    Неделинци
    5 0
    17:17, 8 мар 2019
    А вилата която построй докато беше кмет, защо никой не пита от къде средства и защо я построй точно като беше на власт. А сегашния защо направи ремонт на къщата си и тази на жена му, точно като е на власт. Защо има легнали полицаи преди и след неговата къща, без да има причина да ги има, няма знаци и причина за поставянето им!!!!
  • 3
    Не
    Неделинец
    6 0
    20:21, 8 мар 2019
    При сегашния видимо е че, 1.Фидан Личев, всеки в Неделино знае какъв е на семейството на кмета, изпълнява снегопочистването в част от общината и то незаконно при решение на ВАС за отстраняаването на фирмата му. 2.фирма Весдан на Веско КЕХАЙОВ, строй та се къса ,навсякъде в общината Какъв ли е на кмета КЕХАЙОВ?!? 3. Сега се подготвя и на един друг КЕХАЙОВ, д-р Андрей КЕХАЙОВ да даде снабдяването с горива. и т.н. Трябва ли да минат два-три мандата и тогава да започнат да ги "разследват" тези далавери питам аз?
Последни новини