Сериен крадец в Чепеларе отива на съд

Териториално отделение Чепеларе към Районна прокуратура-Смолян-внесе в съда обвинителен акт спрямо мъж за поредица кражби, извършени през 2018г в Чепеларе.

52 годишният Н.Ю., при условията на продължавано престъпление, в периода от 24 юли до 21 септември 2018 г., е откраднал вещи от различни частни сгради в Чепеларе. От къща е отнел хранителни стоки, като развил с отвертка патрона на вратата. Няколко дни по-късно влезнал в друга къща в града, от която намерил ключ под изтривалката и задигнал сумата от 150 лева.

През септември мъжът отново влезнал в друг частен дом в града, от където откраднал сумата от общо 250 лева, собственост на две лица. За третата кражба обвиняемият намерил ключа на пирон над вратата.

Установено е, че в дните на кражбите обвиняемият се намирал в Чепеларе, предварително наблюдавал собствениците на къщите, изчаквал ги да излезнат и нахлувал в имотите, за да търси пари и вещи, които са му необходими. На 21 септември 2018 г. при поредна кражба, обвиняемият Н.Ю. бил сгащен от стопанина докато шетал из дома му.

Собственикът се прибрал и намерил вратата отключена, оставил покупките си в кухнята и при слизане по стълбището, срещнал Н.Ю., който излизал от банята.   Обвиняемият обяснил, че намерил къщата отключена и влязъл, за да отиде до тоалетната. Той е бил отведен в РУ на МВР-Чепеларе, където е направил самопризнания и изразил съжаление за стореното. По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи и др. Предстои Районен съд-Чепеларе да насрочи заседание.

СмолянБГвест

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини