7 °C

4-годишният Виктор се нуждае от помощ, за да проходи и каже "мама"

Изображение 1 от 3

  Той се казва Виктор и е на четири години. Но... не може да ходи, а има неистово желание за това. Придържан от мама или татко се втурва към топката, към цветето...
  Вики е само на два месеца, когато се налага да му трансплантират черен дроб. Донор е баща му Венцислав Иванов. Операцията е първата в страната на толкова крехка възраст, но екипът на проф. Любомир Спасов в болница "Лозенец" сътворяват чудото.
  Преди това Вики е в кома в продължение на седмица. До тежкото състояние на детето се стига след поставяне на шествалентна ваксина, а няколко дни след това се оказва че бебето е заразено с хепатит В. В болницата в Пловдив направо отписват Вики. "Даваха му няколко часа живот!", разказва през сълзи майката Мелиха. Родителите обаче не се предават и заминават за София. Трансплантацията на черен дроб е направена точно на Великден 2015-та в болница "Лозенец".
  И сега бащата Венцислав определя направеното от проф. Спасов като чудо. Вики се връща към живот. Но едноседмичната кома води до последствия. Сега малкото момченце е с епилепсия, детска церебрална парализа и атрофия на мозъка.
  Родителите обаче имат надежда, че с подходящо лечение и рехабилитация Вики може да проходи и проговори.
  Насочили са се към клиника в Истанбул, където и в момента има български деца със сходни диагнози и отзивите на родителите им са много добри. Очакват там да уточнят диагнозата на Вики и да назначат правилното лечение и рехабилитация.
  Необходимата сума за всички изследвания и двуседмична рехабилитация е 10 000 лева, сума непосилна за семейството. И те търсят помощ.
   А хората не остават безучастни. В месец март в Златоград стартира кампания в помощ на 4-годишния Виктор. Ангажирани с благотворителната инициатива са община Златоград, читалище "Просвета" и още много хора. Народната певица Златина Узунова пък е в основата на организирания благотворителен концерт "Да помогнем на Вики". Той ще се състои на 27 март от 19 часа в ОНЧ „Просвета 1908” в Златоград. В него ще вземат участие „101 Каба гайди”, Гайдарски състав „Дельо Хайдутин” гр. Златоград, октет „Никола Кенов”, сборна фолклорна формация „Надежда Хвойнева”, детска фолклорна формация „Орфееви звуци”, сборна младежка фолклорна формация „Бойка Присадова”, танцов състав „Акрани”, младежка битова група, женска битова група за автентичен фолклор „Надежда”, мъжка битова група при ОНЧ „Просвета 1908” гр. Златоград, със специалното участие на Златина Узунова, Кина Илчева, Ани Узунова, Леда Абаджиева, Пета Драгинова, Елек Стефанов, Ани Коцева.
  Цената на билета е 5 лева, а те могат да бъдат закупени в Център за социална рехабилитация и интеграция гр. Златоград; Общинска администрация Златоград на ул. „Стефан Стамболов” №1, ет. 3, стая 1; Дневен център за деца и младежи с увреждания „Зора”.
  Кампанията се провежда с подкрепата на Община Златоград, ОНЧ „Просвета 1908” гр. Златоград, ОНЧ „Христо Ботев – 1871” гр. Смолян, „Пампорово бус – Албен Чавдаров”.
  Кутии с благотворителна цел ще бъдат поставени и в търговски обекти в гр. Златоград. Отворена е и дарителска сметка на името на Вики, където всеки съпричастен може да дари средства и да помогне.

  IBAN:BG93BPBI79274042456202
  BIC:BPBIBGSF
  Юробанк България, титуляр: Виктор Венциславов Иванов

   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Di
   Dimitar
   0 0
   16:44, 15 мар 2019
   А PayPal има ли?
   • Ве
    Величка Петкова
    0 -1
    17:16, 15 мар 2019
    Не за съжаление, само банковата сметка, която е в лева, но от банката са казали, че няма проблем преводът да е и в друга валута

  Хороскоп за 12.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
  12 дек 2019
  Последни новини