4-годишният Виктор се нуждае от помощ, за да проходи и каже "мама"

Изображение 1 от 3

  Той се казва Виктор и е на четири години. Но... не може да ходи, а има неистово желание за това. Придържан от мама или татко се втурва към топката, към цветето...
  Вики е само на два месеца, когато се налага да му трансплантират черен дроб. Донор е баща му Венцислав Иванов. Операцията е първата в страната на толкова крехка възраст, но екипът на проф. Любомир Спасов в болница "Лозенец" сътворяват чудото.
  Преди това Вики е в кома в продължение на седмица. До тежкото състояние на детето се стига след поставяне на шествалентна ваксина, а няколко дни след това се оказва че бебето е заразено с хепатит В. В болницата в Пловдив направо отписват Вики. "Даваха му няколко часа живот!", разказва през сълзи майката Мелиха. Родителите обаче не се предават и заминават за София. Трансплантацията на черен дроб е направена точно на Великден 2015-та в болница "Лозенец".
  И сега бащата Венцислав определя направеното от проф. Спасов като чудо. Вики се връща към живот. Но едноседмичната кома води до последствия. Сега малкото момченце е с епилепсия, детска церебрална парализа и атрофия на мозъка.
  Родителите обаче имат надежда, че с подходящо лечение и рехабилитация Вики може да проходи и проговори.
  Насочили са се към клиника в Истанбул, където и в момента има български деца със сходни диагнози и отзивите на родителите им са много добри. Очакват там да уточнят диагнозата на Вики и да назначат правилното лечение и рехабилитация.
  Необходимата сума за всички изследвания и двуседмична рехабилитация е 10 000 лева, сума непосилна за семейството. И те търсят помощ.
   А хората не остават безучастни. В месец март в Златоград стартира кампания в помощ на 4-годишния Виктор. Ангажирани с благотворителната инициатива са община Златоград, читалище "Просвета" и още много хора. Народната певица Златина Узунова пък е в основата на организирания благотворителен концерт "Да помогнем на Вики". Той ще се състои на 27 март от 19 часа в ОНЧ „Просвета 1908” в Златоград. В него ще вземат участие „101 Каба гайди”, Гайдарски състав „Дельо Хайдутин” гр. Златоград, октет „Никола Кенов”, сборна фолклорна формация „Надежда Хвойнева”, детска фолклорна формация „Орфееви звуци”, сборна младежка фолклорна формация „Бойка Присадова”, танцов състав „Акрани”, младежка битова група, женска битова група за автентичен фолклор „Надежда”, мъжка битова група при ОНЧ „Просвета 1908” гр. Златоград, със специалното участие на Златина Узунова, Кина Илчева, Ани Узунова, Леда Абаджиева, Пета Драгинова, Елек Стефанов, Ани Коцева.
  Цената на билета е 5 лева, а те могат да бъдат закупени в Център за социална рехабилитация и интеграция гр. Златоград; Общинска администрация Златоград на ул. „Стефан Стамболов” №1, ет. 3, стая 1; Дневен център за деца и младежи с увреждания „Зора”.
  Кампанията се провежда с подкрепата на Община Златоград, ОНЧ „Просвета 1908” гр. Златоград, ОНЧ „Христо Ботев – 1871” гр. Смолян, „Пампорово бус – Албен Чавдаров”.
  Кутии с благотворителна цел ще бъдат поставени и в търговски обекти в гр. Златоград. Отворена е и дарителска сметка на името на Вики, където всеки съпричастен може да дари средства и да помогне.

  IBAN:BG93BPBI79274042456202
  BIC:BPBIBGSF
  Юробанк България, титуляр: Виктор Венциславов Иванов

   

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Di
   Dimitar
   0 0
   16:44, 15 мар 2019
   А PayPal има ли?
   • Ве
    Величка Петкова
    0 -1
    17:16, 15 мар 2019
    Не за съжаление, само банковата сметка, която е в лева, но от банката са казали, че няма проблем преводът да е и в друга валута

  Хороскоп за 28.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
  28 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
  28 фев 2020
  Последни новини