Карадайъ в Барутин: Страната е в политическа и парламентарна криза

Изображение 1 от 3

    Страната е в политическа и парламентарна криза и тя ще се реши само с ясна визия за бъдещето развитие. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг днес в доспатското село Барутин. Той още веднъж изказа съболезнования от името на ДПС към близките на жертвите при атентатите в Нова Зеландия.

    "Тероризмът няма народност, няма религия, няма етнос. Няма оправдание с актовете си против човечеството и против мира. И затова осъждаме тероризма във всичките му форми, и пожелаваме скорошно възстановяване на ранените.", каза Карадайъ.

    На митинга, посветен на 47-годишнината в памет на жертвите от Възродителния процес в  Барутин той призова час по-скоро национално отговорните партии да седнат на масата за дефиниране на националните приоритети на държавата.

    "Политиката явно е една такава дейност, която събира на едно и миналото, и настоящето, и бъдещето. Ние се събираме тук да почетем паметта на борците за човешките права, за достойнство. Борците, които докараха демокрацията в нашата Родина", заяви Карадайъ.

    По думите му левите и десните партии в страната са идеолозите и изпълнителите на грозните процеси от възродителния процес. „И това същото го виждаме днес и в Народното събрание. Едни европейци в Брюксел, с обратни действия в България. Защо не могат да гласуват и да подкрепят в България гласуваните и подкрепени от тях резолюции на Европейския парламент в Брюксел? Защото за тях в България по-голяма ценност е национализма и националистите, а не демокрацията, не европейските ценности. Затова те защитават националистите, а не Европа и европейските ценности. Затова е тази шизофренна политика в нашата страна. Идват тези уж европейци – говоря за ГЕРБ, говорят за европейско развитие на страната да ни лъжат, за да ни вземат гласът тук, за да може на база на нашите гласове в Народното събрание да работят против нас. А другите, вместо да влязат в сериозната политика за развитието на страната, за да покажат, че не са онези същите от онова време, те днес дори се опитват да пречат за постигането на целите на Консултативен съвет по национална сигурност. Те дори вредят на тези цели, на тези процеси, и се опитват пак да ни противопоставят. Няма да им позволим – нито на едните, нито на другите. ДПС е партия, която гради 30 години Родината“, заяви Карадайъ.

    Той подчерта, че страната е в състояние на парламентарна криза и е на ръба на политическа криза. „Ние имаме и нашата партийната програма за развитие на страната. Нашите партийни приоритети са ясни – чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста и зелена енергия, високи технологии и включване на активните граждани в процеса на взимане на решения и тяхната реализация. На база тези приоритети е разработена нашата програма, която има основната идея всеки един от нас със своя почтен труд да има достоен живот там, където се е родил, в нашите родни места. И затова ние сме длъжни да очертаем и посоката на развитие на страната. Но без приоритети за развитие на страната как ще се реши тази политическа криза. Тази политическа криза няма решение от модела: Стани да седна! Тя има решение от ясна визия за ускореното и догонващо развитие на страната“, заяви Карадайъ.

    Участващите в митинга поднесоха венци и цветя пред паметника на жертвите от Възродителния процес в Барутин.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини