7 °C

Карадайъ в Барутин: Страната е в политическа и парламентарна криза

Изображение 1 от 3

  Страната е в политическа и парламентарна криза и тя ще се реши само с ясна визия за бъдещето развитие. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ на възпоменателен митинг днес в доспатското село Барутин. Той още веднъж изказа съболезнования от името на ДПС към близките на жертвите при атентатите в Нова Зеландия.

  "Тероризмът няма народност, няма религия, няма етнос. Няма оправдание с актовете си против човечеството и против мира. И затова осъждаме тероризма във всичките му форми, и пожелаваме скорошно възстановяване на ранените.", каза Карадайъ.

  На митинга, посветен на 47-годишнината в памет на жертвите от Възродителния процес в  Барутин той призова час по-скоро национално отговорните партии да седнат на масата за дефиниране на националните приоритети на държавата.

  "Политиката явно е една такава дейност, която събира на едно и миналото, и настоящето, и бъдещето. Ние се събираме тук да почетем паметта на борците за човешките права, за достойнство. Борците, които докараха демокрацията в нашата Родина", заяви Карадайъ.

  По думите му левите и десните партии в страната са идеолозите и изпълнителите на грозните процеси от възродителния процес. „И това същото го виждаме днес и в Народното събрание. Едни европейци в Брюксел, с обратни действия в България. Защо не могат да гласуват и да подкрепят в България гласуваните и подкрепени от тях резолюции на Европейския парламент в Брюксел? Защото за тях в България по-голяма ценност е национализма и националистите, а не демокрацията, не европейските ценности. Затова те защитават националистите, а не Европа и европейските ценности. Затова е тази шизофренна политика в нашата страна. Идват тези уж европейци – говоря за ГЕРБ, говорят за европейско развитие на страната да ни лъжат, за да ни вземат гласът тук, за да може на база на нашите гласове в Народното събрание да работят против нас. А другите, вместо да влязат в сериозната политика за развитието на страната, за да покажат, че не са онези същите от онова време, те днес дори се опитват да пречат за постигането на целите на Консултативен съвет по национална сигурност. Те дори вредят на тези цели, на тези процеси, и се опитват пак да ни противопоставят. Няма да им позволим – нито на едните, нито на другите. ДПС е партия, която гради 30 години Родината“, заяви Карадайъ.

  Той подчерта, че страната е в състояние на парламентарна криза и е на ръба на политическа криза. „Ние имаме и нашата партийната програма за развитие на страната. Нашите партийни приоритети са ясни – чисти храни, чиста вода, чист въздух, чиста и зелена енергия, високи технологии и включване на активните граждани в процеса на взимане на решения и тяхната реализация. На база тези приоритети е разработена нашата програма, която има основната идея всеки един от нас със своя почтен труд да има достоен живот там, където се е родил, в нашите родни места. И затова ние сме длъжни да очертаем и посоката на развитие на страната. Но без приоритети за развитие на страната как ще се реши тази политическа криза. Тази политическа криза няма решение от модела: Стани да седна! Тя има решение от ясна визия за ускореното и догонващо развитие на страната“, заяви Карадайъ.

  Участващите в митинга поднесоха венци и цветя пред паметника на жертвите от Възродителния процес в Барутин.

  Величка Петкова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 13.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се отдаде прекрасната възможност да се занимавате тъкмо с това, което сте намислили. Едва ли някой около вас ще бъде изненадан от ентусиазмът ви да реализирате идеите си, дори когато това съвсем не е лесно. Поощрявате ваш близък да се заеме по-сериозно с нещо, което ви му донесло доста ползи, ако наистина го постигне.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще имате възможност да се запознаете с нещо, което ще ви очарова с предимствата си и не е изключено за в бъдеще да го включите в работата си. Занимавате се днес с човек, в когото ще откриете много положителни страни. Оставете настрана въпрос, до чието разрешение не можете да стигнете за момента. Бъдете сигурни че ще ви се отдаде възможност да го сторите по-късно.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелектуалните ви занимания ще направят успешни представянията ви на изпити и конкурси. На работното място също ще се отличавате с находчиви решения и готовност за съдействие. Всичко това няма да остане незабелязано. Ще получите предложения, които в голямата си част ще удовлетворят търсенията ви.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Постарайте се да наваксате с нещата, от които сте се лишили през последните дни. Едно пътуване ще ви разнообрази и срещне с нови хора. Ще върнете психическата си форма и по-лесно ще намерите решение на въпрос, който ви затруднява. Поставяйки си нови задачи, ще държите духа си буден и в готовност за действие.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят носи заряда на новото. Предстоят ви срещи, за някои от вас те ще бъдат може би съдбовни. Защото отново ще се срещнете с позабравен приятел и това ще възроди стари чувства. Тези, които търсят сцена за своите изяви, сега щедро ще им се предложи такава. Пазете се от настинки и проблеми с белите дробове.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Прекрасни почивни дни предстоят на мнозинството от вас. Осигурили сте си идеални условия, или ако още не сте със сигурност няма да ви е много трудно да го сторите. Няма да ви липсват и предложения за различни развлечения. В случай, че сте оставили незавършени професионални ангажименти, днес ще съумеете да се справите с тях без никакви усилия.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С подходящото настроение сте за осъществяване на промените, от които се нуждае домът ви. Повечето от вас ще са заети с професионалните им задачи, но има за какво. Перспективите са добри и ще може да се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, днес ще ви върви.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Срещите ви днес ще са от по-различен характер и е възможно да се натоварите емоционално. Не допускайте хората около вас да ви изнервят и обезкуражат. Имате сили да се справите с положението и ще успеете. Помислете пред кого и какво говорите, както и за грешките си. Следвайте краткосрочните си цели.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В делово отношение денят е благоприятен за вас и макар че ще имате ядове, ще съумеете да се справите със задачите си. В личен план също ще имате поводи за радост. Успех при разрешаването на значим за вас проблем ще ви възвърне спокойствието.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени, затова едва ли ще сте много контактни. Идеите ви са интересни за околните, но и доста абстрактни, което ги прави трудно разбираеми. Постарайте се да ги реализирате, за да удовлетворите желанието си за действие.
  13 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате идеи, които ви се иска да видите час по-скоро осъществени. Амбициозни сте и няма да скъпите усилията си това наистина да се случи. Партньорите ви ще останат доволни от сътрудничеството си с вас, защото сте прями, коректни и добри. Но ще има и такива, които ще се опитат да злоупотребят с това.
  13 дек 2019
  Последни новини