Акценти по Discovery Channel през април

Да продадеш колата си
От сряда, 17 април, в 21:00 ч.

Търговецът на коли Майк Брюър и всестранно надареният механик Ант Анстед откриват и възстановяват емблематични автомобили, които после продават в автомагазина си в Лос Анджелис. В поредицата Майк има нелеката задача да открие автомобили с потенциал за реализиране на печалба. Той ги предава на Ант, който се занимава с всичко от пребоядисване до смяна на скоростните кутии, за да им възвърне предишния блясък. От слънчевите плажове на Южна Калифорния до най-студените кътчета на Мейн, поредицата прекосява САЩ в търсене на най-страхотните автомобили за покупка, тунинговане и продажба за чиста печалба. Какви съкровища ще открият и преобразят момчетата в това епично приключение?

Треска за злато: Пътят на Паркър
От вторник, 9 април, в 21:00 ч.

След суровите условия в Клондайк и свирепите джунгли на Гвиана, Паркър Шнабел е готов да се захване с още по-голямо предизвикателство - златотърсачество в Папуа Нова Гвинея. Той иска да се потопи отново с историята на дядо си Джон, служил там във военновъздушните сили по време на Втората световна война и решен да не обели и дума за това до края на живота си. Паркър научава повече за историята на златната треска в страната, която е привлякла предприемачи в Клондайк. Той следва стъпките на един от най-големите изследователи и предприемачи на 20 век, Мик Лийхи, и научава местни техники за копаене на злато, които карат модерните златотърсачи да търсят късмета си в тази невероятна тихоокеанска страна.

Великите папи
От неделя, 7 април, в 21:00 ч.

Невероятната документална поредица пресъздава личния живот и най-значимите моменти от папството на Йоан XXIII, Йоан Павел II, Бенедикт XVI и настоящия папа Франциск. Поредицата разказва за историческите събития и папството им, видени през очите на хора, които са били близо до тях и са изучавали мислите им, и хора, които са се вдъхновявали от тях. С помощта на архивни кадри, интервюта с експерти и историци, поредицата разкрива живота на папите през последните 70 години - достоен за възхищение, понякога противоречив, но във всички случаи - създаващ и променящ историята.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини