На бизнес парти в Пекин представиха Момчиловци и родопското мляко

Изображение 1 от 3

    Възможностите за инвестиции и туризъм в Момчиловци и Родопите бяха представени снощи на форум в Пекин, Китай. Събитието "Чарът на Момчиловци и Родопите" беше първото по рода си в китайската столица и се състоя в градината на Пекинския университет. Организирано бе от Академията в лицето на Калоян, Кметство - Момчиловци, с подкрепата на Община Смолян и Посолството на РБългария в Китай. Пред дипломати, представители на бизнеса, администрацията, културния сектор и кино индустрията, българският посланик в Китай Григор Порожанов и посланикът на добра воля на Момчиловци в Китай Калоян Георгиев, представиха красотата на Момчиловци и региона, мистиката на Родопите, тайната на дълголетието и възможностите за инвестиции.
    Целта е Момчиловци да набира по - широка популярност за привличане на туристи и инвеститори, след като доби слава в цял Китай като селото на дълголетието, благодарение на масираната рекламна кампания на "Брайт Деъри", произвеждаща от 10 г. мляко с марка "Момчиловци" в Шанхай. 
    На форума присъстваха над 80 гости, представители освен на Китай, и на Великобритания, САЩ, Португалия, Латвия, Полша, Германия, Черна гора, Македония, Румъния и др. Всички те опитаха млякото за пиене "Момчиловци", дарено от компанията производител в Китай. 
    Фотоизложба показа красотата на Момчиловци, по време на форума звуча и българска народна музика в изпълнение на на флейта и укулеле.
    Българският посланик Григор Порожанов говори пред присъстващите за мистиката на Момчиловци, дълголетието и пазарът в Китай. Единственият български студент на пълна стипендия в Пекинския университет и посланик на добра воля на Момчиловци Калоян Георгиев представи възможностите за инвестиции и ОУП за курортно - туристическо ядро "Момчиловци", в което е предвидено изграждането на спортни центрове с голф игрище и ски писти, вилни селища с ниско застрояване и др.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини