5 °C

ГЕРБ и БСП не се разбраха за председател на РИК в Смолян

Консултациите за състав на Районна избирателна комисия (РИК) 22– Смолян за евроизборите на 26 май 2019 г. не постигнаха консенсус заради председателското място в РИК. От това следва, че ЦИК ще направи разпределението.

В консултациите участваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 44-то Народно събрание, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техните кандидатски листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени. Партия „ГЕРБ” беше представена от Николай Мелемов, Коалиция „БСП за България“ от адв. Милко Гавазов, Рабие Кьосева и Калин Коцев, а Партия „ДПС” от Салих Аршински и Милен Журналов. Коалиция „Обединени патриоти” представиха Владимир Гърбелов и Борислав Киряков;, Партия „Воля“ – адв. Венцислав Енев, а Коалиция „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден“ – Христо Камишев. В консултациите не участва представител на Коалиция „Реформаторски блок“.

След констатиране редовността на внесените документи, областният управител представи разпределението на РИК 22 – Смолян: ГЕРБ – 5 членове, Коалиция „БСП за България“ – 4 членове, Партия „ДПС” – 1 член, Коалиция „Обединени патриоти“ – 2 членове, Партия „Воля“ – 1 член, Коалиция „България без цензура, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз, Движение Гергьовден“ – 1 член.

При така създадената ситуация, РИК 22 – Смолян се очертава да бъде с четен брой членове, следствие на което, съгласно Изборния кодекс, парламентарно представената партия или коалиция с най-голям неоползотворен остатък предлага още един член на РИК. В случая, парламентарно представената партия с най-голям неоползотворен остатък е Партия „ДПС”, на която се дава още един допълнителен член. Така общият брой на РИК 22 – Смолян става 15 души.

„За председателското място има две кандидатури от страна на Партия „ГЕРБ“ и Коалиция „БСП за България“; за зам.- председатели има направени предложения от Коалиция „Обединени патриоти” и Партия „Воля”, и за секретар от Партия „ДПС”.“, обобщи областният управител, след като представителите на партиите и коалициите направиха своите предложения.

След проведените дебати, не беше постигнат консенсус за председателското място между представителите на двете партии „ГЕРБ” и Коалиция „БСП за България“. Областният управител заключи, че на консултациите не бе постигнато съгласие за състава на РИК 22 – Смолян и ще се разчита на разпределението, което ще направи ЦИК, съобразно представените документи.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
11 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
11 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
11 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
11 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
11 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
11 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
11 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
11 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
11 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
11 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
11 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
11 дек 2019
Последни новини