Невръстни родопски певици обраха наградите на конкурса "Орфееви таланти"

Малките таланти от Мадан обраха медалите на Националния младежки фолклорен конкурс „Орфееви таланти“, който се провежда ежегодно през предпоследната седмица на месец март в Пловдив. Двадесет и петчленно жури, с председател проф. акад. Милчо Василев – ректор на АМТИИ – Пловдив, оценяваха участниците и присъдиха заслужено наградите на възпитаничките на Бистра Панджилова към НЧ "Иван Вазов - 1999" в Мадан.

Със своите индивидуални изпълнения Валерия Делчева попълни колекцията си от медали и със Златна лира от най-мащабният и авторитетен състезателен форум в България. Ралица Дурева се сдоби със сребърното отличие, а Карина Минчева с бронза. Награди за участие получиха и Ивалина Атанасова, и Семира Керменова .

Целта на НМФК "Орфееви таланти" е да даде възможност на деца, ученици, студенти и преподаватели да покажат своя талант в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство. Престижният конкурс съхранява и обогатява българската национална култура, като годишно се посещава от над 5 000 участници от всички краища на страната.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини