Блестящ успех на смолянски ученик с бизнес проект за екоресторант

    Смолянски ученик достигна успешно на финала на Националното състезание за икономисти на английски език, проведено в Блаоевград, класирайки се втори само с една точка по-малко от победителя.

    Иво Боров е ученик от 11 клас в ПГИ "Карл Маркс" в Смолян и след като достигна на финала на оспорваното състезание, достойно представи професионалната гимназия по икономика в областния град. Бизнес идеята, която разработи отборът на Иво, е била отличена като иновативна, креативна и отлично презентирана на английски език.

    „Заслугата е на Иво и на всички колеги, които му помогнаха да повярва в себе си! Успехът му се дължи на упорит труд, знания и подкрепата на родителите му!“, заяви преподавателката му по английски език Емануела Величкова.

    Заедно със съотборниците си от Кърджали, Монтана и Русе смолянският ученик защити проект за създаване на фирма и еко ресторант в района на Благоевград. 
    В индивидуалното класиране от 145 участници, след 1 и 2 кръг, Иво е на 2 място в страната, само с една точка по-малко от първия класирал се.

    „Нашият ученик още веднъж представи областта и училището ни достойно и показа висока икономическа, предприемаческа и езикова подготовка!“, каза още Величкова, която според учениците от гимназията има основна заслуга и е любим учител, и изключителен мотиватор за учене и развитие.

    СмолянБГвести
     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини