-2 °C

10 млади програмисти от природоматематическата гимназия в Смолян получиха медали за проекти от IT форум

  Днес в атриума на Областна администрация Смолян, официално бяха връчени грамотите и медалите на 10 ученици от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян, които се представиха блестящо на 19-та Ученическа секция на Ученическия институт по математика и информатика. В периода 01-04 април 2019 година те участваха със свои проекти във форума, който се проведе в курорта „Боровец“ и в първото си представяне успяха да завоюват отличия.

  Учениците получиха поздравления и от доц. д-р Златогор Минчев – директор на Съвместния център по обучение, симулация и анализ към БАН и ръководител на секция „Информационни технологии в сигурността“ в Института по информационни и комуникационни технологии към БАН. Той пристигна в Смолян специално за връчване на отличията, приветствия отправи и инж. д-р Момчил Караиванов – координатор на Регионалния академичен център към БАН-Смолян и директор на дирекция „АКРРДС“ към Областна администрация Смолян.

  Поводът за гордост за област Смолян са отличените ученици с проекти по информатика:

  Сребърни медали спечелиха Даниел Красимиров Башев и Дамян Захариев Мустаков от 11 „а“ клас, ППМГ „Васил Левски“-Смолян, с Проект „Портите към съзнанието“.

  С бронзови медали и специална награда се отличиха Атанас Бисеров Василев и Илиян Михайлов Калфов от 11 „а“ клас в ППМГ „Васил Левски“-Смолян, за Проект „Магазин за добрини“.

  Грамоти за много добро представяне се връчиха на Димитър Тодоров Колев и Величка Стефанова Илчева от 10 „а“ клас, ППМГ „Васил Левски“-Смолян, за Проект „School coder“; на Анастасия Тодорова Главчева и Мария Анастасова Щилянова от 8 „б“ клас, ППМГ „Васил Левски“-Смолян, за Проект „Живей активно“; на Халид Вайдиев Хасанлиев от 12 „а“ клас и Виктор Митков Соколов от 12 „б“ клас в ППМГ „Васил Левски“-Смолян за Проект „Помощник по Химия“.

  Всички те са работили усърдно, с много ентусиазъм при подготовката на проектите, а техен ментор е съученичката им Весела Беширова от 12 „а“ клас, която има зад гърба си неколкократни успешни изяви на този форум.

  С голям принос за успехите на учениците са преподавателите им от ППМГ „Васил Левски“-Смолян, и в частност Радомира Лазарова – учител по информатика и ИТ, която е ръководител на групата, Венета Тончева – старши учител по информатика и ИТ, Красимира Юрукова – старши учител по информатика и ИТ и Мима Колева - учител по информатика и ИТ, които подпомагат и консултират учениците при подготовката на проектите.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 22.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Упорството и трудът ви ще се възнаградят. На път сте да финализирате проект с положителен резултат. Добри новини, свързани и с личните ви дела. Предстои ви пътуване или друго вълнуващо преживяване. Ще се впуснете в една авантюра, водени от желанието си за разнообразие и нови емоции, но бъдете внимателни.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Съвместните ви действия с човека, с когото споделяте и обичате ще са резултатни и напълно ще покрият очакванията ви днес. Като израз на вниманието си към него се погрижете за нещата, които му носят удоволствие. Защото това е любовта, както непредвидима, така и зареждаща с всичко, което е живот.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Активността ви днес трябва да е налице, защото ви очакват много задачи, които ще трябва да свършите добре. Разчитайте предимно на себе си, околните също са заети със своите си ангажименти. Уреждането на важен въпрос ще погълне голяма част от времето ви, но ще ви открие възможности за бъдещето.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  По въпроси от личен характер ще пристъпите към изпълнение на конкретни решения, с което ще ускорите придвижването им напред. Професионалното ви развитие налага повишаване на квалификацията при някои от вас. Паралелно с работата ще овладявате и новостите, бизнеса не търпи застой.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не ви липсва увереност и това ще ви помогне да се справите със задачите, които стоят пред вас. Бъдете реалисти, задоволявайте се с това, с което разполагате. Не всички от обкръжението ви са искрени към вас, някой може да ви разочарова. Ако внимавате няма да загубите, а ще по мъдреете.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С набраната инерция навлизате в добрата форма и това се забелязва от всички. Възможно е да получите отегчение от определена работа, но като цяло денят ви ще е ползотворен. Това няма да ви попречи да мислите за промяна на някои страни от живота си. Ще общувате с лекота с представители на другия пол, ще флиртувате и ще търсите забавления.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Умората ще отшуми, ако се погрижите лично за себе си. Любими занимания ще подобрят настроението ви и ще направят ролята ви по-значима за някого. Не се колебайте да го посветите в мислите и желанията си, без да ограничавате свободата му.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Очаква ви наситен с емоции ден. С каквото и да се заемете, бъдете сигурни, че ще прекарате приятно. Чувствате се добре в различни компании, а и хората около вас оценяват присъствието ви. Някои от вас се заемат с непосилни задачи, от които впоследствие ще се откажат. Не е изключено някои от вас да пътуват днес.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Среща с интересна и привлекателна за вас личност може приятно да обърка плановете ви за деня. Сами преценете как да подходите. Може би деловите ви ангажименти изискват непосредственото ви участие. Каквото и да предпочетете денят ви се очертава като много ползотворен.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ежедневието ви ще се разнообрази с романтична изненада. Вълненията ще бъдат неповторими и ще ви стимулират към повече екстравагантност. Не пренебрегвайте ангажиментите си към хора, на които особено държите. Ще научите нещо изненадващо, което обаче е свързано с хубави емоции.
  22 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Неудържимо ви влече харченето на пари, а днес спокойно можете да си го позволите. Финансовото ви състояние значително ще се подобри. Налага се да проявите повече такт във взаимоотношенията си с ваши близки.
  22 яну 2020
  Последни новини