10 млади програмисти от природоматематическата гимназия в Смолян получиха медали за проекти от IT форум

  Днес в атриума на Областна администрация Смолян, официално бяха връчени грамотите и медалите на 10 ученици от ППМГ „Васил Левски“ в Смолян, които се представиха блестящо на 19-та Ученическа секция на Ученическия институт по математика и информатика. В периода 01-04 април 2019 година те участваха със свои проекти във форума, който се проведе в курорта „Боровец“ и в първото си представяне успяха да завоюват отличия.

  Учениците получиха поздравления и от доц. д-р Златогор Минчев – директор на Съвместния център по обучение, симулация и анализ към БАН и ръководител на секция „Информационни технологии в сигурността“ в Института по информационни и комуникационни технологии към БАН. Той пристигна в Смолян специално за връчване на отличията, приветствия отправи и инж. д-р Момчил Караиванов – координатор на Регионалния академичен център към БАН-Смолян и директор на дирекция „АКРРДС“ към Областна администрация Смолян.

  Поводът за гордост за област Смолян са отличените ученици с проекти по информатика:

  Сребърни медали спечелиха Даниел Красимиров Башев и Дамян Захариев Мустаков от 11 „а“ клас, ППМГ „Васил Левски“-Смолян, с Проект „Портите към съзнанието“.

  С бронзови медали и специална награда се отличиха Атанас Бисеров Василев и Илиян Михайлов Калфов от 11 „а“ клас в ППМГ „Васил Левски“-Смолян, за Проект „Магазин за добрини“.

  Грамоти за много добро представяне се връчиха на Димитър Тодоров Колев и Величка Стефанова Илчева от 10 „а“ клас, ППМГ „Васил Левски“-Смолян, за Проект „School coder“; на Анастасия Тодорова Главчева и Мария Анастасова Щилянова от 8 „б“ клас, ППМГ „Васил Левски“-Смолян, за Проект „Живей активно“; на Халид Вайдиев Хасанлиев от 12 „а“ клас и Виктор Митков Соколов от 12 „б“ клас в ППМГ „Васил Левски“-Смолян за Проект „Помощник по Химия“.

  Всички те са работили усърдно, с много ентусиазъм при подготовката на проектите, а техен ментор е съученичката им Весела Беширова от 12 „а“ клас, която има зад гърба си неколкократни успешни изяви на този форум.

  С голям принос за успехите на учениците са преподавателите им от ППМГ „Васил Левски“-Смолян, и в частност Радомира Лазарова – учител по информатика и ИТ, която е ръководител на групата, Венета Тончева – старши учител по информатика и ИТ, Красимира Юрукова – старши учител по информатика и ИТ и Мима Колева - учител по информатика и ИТ, които подпомагат и консултират учениците при подготовката на проектите.

  СмолянБГвести

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Още новини

  Хороскоп за 18.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За да навлезете и усвоите новостите, които ви привличат е нужно да бъдете смели и да не се съмнявате в себе си. Възползвайте се от добрата енергия, която ви владее сега, времето е благоприятно за активни действия. Предложение за нова работа. Постоянството в усърдието ви прави търсени и предпочитани партньори.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Приемете трудностите и не роптайте. Действително ще бъдете натоварени, но и постигнатото ще ви прави доволни. Общуването с високо издигнати люде ви носи добри перспективи, но също би ви помогнало доброто ви чувство за хумор. Благодарение на подобреното ви материално положение ще укрепне и семейното положение.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, наситен с предизвикателства. В добра форма сте и едва ли ще имате сериозни затруднения. Доверете се на усета си и няма да сгрешите. Днес верните решения ще идват по-скоро интуитивно, отколкото в следствие на задълбочени анализи. Разбирате се чудесно с колегите си и сътрудничеството ще ви носи отлични резултати.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Предвижданията ви са напълно оправдани и това ви дава възможност да разгърнете изцяло намеренията си. Заемете се с отстраняването на стари грешки. Дори това да ви отнеме време, бъдете сигурни, че си струва усилията. Изразходвайте внимателно средствата, с които разполагате. Направените днес инвестиции ще се възвърнат в кратки срокове. Има от какво да сте доволни.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Днес ви отправят примамливо предложение, на което трудно ще можете да устоите. То обаче е свързано с различни въпроси, които трябва предварително да уредите, ако искате да сте доволни впоследствие. Радвате се на подкрепата на свои близък, който няма да ви изостави в труден момент. В личен план ви очакват промени, които не зависят пряко от вас.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Заетостта ви не е извинение за отсъствие на внимание към партньора и близките ви. Решенията ви ще подлежат на обсъждане, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. Артистичното ви поведение не винаги е във ваша полза, по-често си давайте сметка за очакванията, които имат другите към вас.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят е непредсказуем и това май напълно ви устройва. Не се хабете да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на човека, за който до скоро сте се измъчвали.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Склонни сте да поемате рискове, щом знаете, че възможността да спечелите е наистина голяма. За предпочитане е да не взимате пари назаем. Или поне го направете, едва когато другите начини са изчерпани. Приятелите и семейството ви ще ви подкрепят във ваше начинание. Съдействието им може да се окаже много важно.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Каквито и емоции да събуждат у вас събитията днес, възползвайте се от ситуацията, като я обърнете в своя полза. Възможни са разминавания с партньора или с хора, които цените и то по причини, свързани с вас. Говорете по-малко и повече слушайте, ако не друго, то по-не няма да сгрешите.
  18 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За да успеете да се справите със заплетен въпрос от професионално естество, трябва да излезете от ролята на пасивни наблюдатели и сериозно да вземете нещата в свои ръце. Бъдете по-напористи и не се отказвайте сред всяка трудност. Можете да разчитате на подкрепата на близките си, но основната работа остава за вас. Вярвайте в себе си и ще успеете.
  18 ное 2019
  Последни новини