Пръстовите отпечатъци показаха самоличността на мъжа, чийто труп беше намерен в гората

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Смолян се извършват активни процесуални действия за установяване на извършителя на убийство на 41-годишен мъж, открит на 15 април в гориста местност под пътя за село Турян.

 Изготвена е била дактилоскопна експертиза, според която е установено, че откритият в гората труп е на 41 годишния Георги Т. Г. Смъртта му е настъпила преди около 15 денонощия, а извършената аутопсия в болницата в Смолян показа, че е настъпила в резултат на задушаване, след счупване на подезичната кост. Вещите лица са потвърдили, че се касае за насилствена смърт. По неофициална информация убитият е Георги Гривнев, осъждан и лежал в затвора край Смолян до края на март тази година.

По досъдебното производство продължават активните процесуално-следствени действия за установяване на извършителя на убийството.   

Окръжна прокуратура-Смолян наблюдава досъдебно производство за извършено умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 15 април 2019 г., на разклон за с. Пещера и с. Турен, в местността „Пещерско бърце“, случаен минувач открива тяло затрупано с клони от иглолистни дървета. Той е подал сигнал на тел. 112, а на мястото е пристигнала дежурна оперативна група от ОД на МВР-Смолян и от РУ на МВР-Смолян, като незабавно са започнали процесуални действия. Извършен е бил оглед на местопроизшествието и трупа, назначена е била тройна съдебномедицинска експертиза.  

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини