Futurecraft Loop на adidas заливат света и са 100% рециклиращи (видео)

По време на бляскаво събитие в Ню Йорк тази седмица, adidas представи нов модел маратонки, които могат да бъдат изцяло рециклирани и превърнати в нови обувки.

Това не е първата подобна идея на компанията, която през 2015 г. пусна кецове, направени от биоразградими материали, с идеята да вдъхнови и други марки да започнат да залагат на устойчиви и безвредни за околната среда продукти.

Новите маратонки се казват Futurecraft Loop, като през настоящата година ще бъдат произведени 11 милиона чифта, а през 2021 г. моделът ще влязе в масовия пазар по цял свят.

Обувките са направени изцяло от термопластичен полиуретан, който се поддава на термична обработка и може да бъде превърнат във влакно или в твърда, монолитна подметка.

Благодарение на свойствата на материала, обувките могат да бъдат буквално стопени и превърнати в нов чифт. Идеята е, че adidas се нагърбва пряко с това занятие и ще приема износени Loop маратонки в магазините си, за да ги рециклира.

С подобни инициативи adidas цели да даде пример на колегите си, че всеки един голям производител на продукти, от какъвто и характер да са те, е длъжен да вземе мерки за редуцирането на пластмасовите отпадъци, вместо да прехвърля тази отговорност на потребителите си.

Източник: lifestyle.bg

Коментари в сайта

Последни новини