Седмица на патрона и 40-годишен юбилей отбеляза ОУ „Иван Вазов“ в Смолян

Изображение 1 от 3

    40 години Основно училище „Иван Вазов“ и Вазова седмица отбелязват от 15 до 19 април ученици и учители от Шесто основно училище в Смолян.
    Кулминацията на честванията бе концертът „Иван Вазов и приятели“, който се проведе днес в община Смолян. Секретарят Момчил Николов прочете поздравителен адрес за юбилея от името на кмета Николай Мелемов и връчи на парична награда от 500 лв. на директорката на учебното заведение Росица Лакудова

    На сцената се изявиха талантите от учебното заведение, които заслужиха аплодисментите на публиката. Тържествената годишнина се отбеляза с редица прояви, които започнаха на 15 април, когато Вазовата седмица бе открита с масово рецитиране на стихотворения на Иван Вазов. Открита бе изложба с рисунки по негови произведения. Второкласниците от училището участваха в математическо състезание, в което показаха завидни знания. Проведе се и състезание по английски език, а част от проявите беше представянето на историята на училището под мотото „Архивите разказват“. Имаше ден и на ученическото самоуправление. Проведе се и вълнуваща среща с бивши учители от ОУ „Иван Вазов“.

    СмолянБГвести

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини