Широка лъка пее, свири и танцува, на Цветница награждават победителите

Днес продължават изпълненията, предстои награждаване на победителите

В Първия националния конкурс „Широка лъка пее, свири и танцува“, който се провежда на 20 и 21 април – Лазаровден и Цветница, участват над  600 талантливи деца и младежи от цялата страна. Участниците се представят на три сцени. Предвидени са награди за най-добрите  изпълнители, а голямата награда е Приз „С песните на Младен  Койнаров“ – известния народен певец, който години наред в Школата си за народно пеене „Китка виена“ към читалище „Кирил Маджаров“ в Устово, успешно подготвяше кандидати за Музикалното училище.

На 20 май, когато беше открит форума, Негово Високопреосвещенство Пловдивски митрополит  Николай благослови конкурса „Широка лъка пее, свири и танцува“. Той е организиран от Националното училище за фолклорни изкуства в родопското село, подкрепен е от община Смолян и Пловдивска света митрополия.

Поздравителният адрес бе прочетен при тържественото откриване от Ахриерейския наместник на Смолянска духовна околия архимандрит Висарион. Кметът Николай Мелемов поздрави участниците, жителите и гостите на Първия фолклорен конкурс, който бе открит официално с изпълнения на домакините от музикалното училище. "Уверен съм, че този фестивал ще стане традиционен и ще ни събира всяка година тук в Широка лъка.", посочи градоначалникът.
Директорката на НУФИ „Широка лъка” Стоянка Тенова благодари за подкрепата при осъществяването на конкурса на кмета Мелемов, под чийто патронаж се провежда, както и на Пловдивската Света Митрополия и Кметството. Тя каза, че Широка лъка е история, култура и не напразно е приела професионалното музикално образование и се е превърнала в дом на фолклора за най-младото поколение.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини