94 безработни ще бъдат наети по програмата за временна заетост в Смолян и областта

Осигуряване на трудова заетост за 94 безработни лица предвижда Регионалната програма за заетост на област Смолян – 2019 г. В нея могат да се включат безработни лица в област Смолян над 50-годишна възраст, които по справки от края на 2108г са 2897 лица или 51% Продължително безработните са 1661 , което е 29%, за сравнение през 2017 г. те са били с 3% повече. 541 са хората с увреждания без работа, а 538 лица са младежи до 29 години, които нито работят, нито учат. Всички тези групи безработни отговарят на критериите на програмата и могат да бъдат включени в нея.

Програмата обхваща всички общини на територията на област Смолян, като в нейните рамки ще бъдат разкрити 94 работни места за работа на пълно работно време за срок от 5 месеца. 

 16 работни места за безработни ще има в Областна администрация Смолян, като те ще са заети в общополезни дейности.  10 работни места ще има в Община Смолян, а заетите ще се занимават с общополезни дейности в туристическите обекти и озеленяване на паркове, паркови пространства и градински площи в община Смолян. Дейностите за приложение по програмата включват поддържане на зелените площи в общината, екскурзоводски услуги по съдействане и упътване на туристи. За останалите 8 общини на Смолянска област са отпуснати по осем души, които ще бъдат ангажирани по програмата, само за община Чепеларе работните места са шест. Всички ще се занимават с поддържане и почистване на пътища, общински сгради и туристически съоръжения, екопътеки. Освен това държавата ще им плаща и за хигиенизиране на обществени терени, вътрешни помещения в обществени сгради, озеленяване - оформяне и поддържане на цветни алеи и зелени площи.

Източници на финансиране на Регионалната програма по заетост са средства от държавния бюджет – 321 726 лв., от Областната администрация Смолян - 1000 лв. и от самите общински администрации са осигурили общо 4940 лв.

Общата сума е в размер на 327 666 лв., а срокът за изпълнение на програмата е в рамките на периода от 10.06.2019 г. до 09.11.2019 г.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
За да навлезете и усвоите новостите, които ви привличат е нужно да бъдете смели и да не се съмнявате в себе си. Възползвайте се от добрата енергия, която ви владее сега, времето е благоприятно за активни действия. Предложение за нова работа. Постоянството в усърдието ви прави търсени и предпочитани партньори.
18 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Приемете трудностите и не роптайте. Действително ще бъдете натоварени, но и постигнатото ще ви прави доволни. Общуването с високо издигнати люде ви носи добри перспективи, но също би ви помогнало доброто ви чувство за хумор. Благодарение на подобреното ви материално положение ще укрепне и семейното положение.
18 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, наситен с предизвикателства. В добра форма сте и едва ли ще имате сериозни затруднения. Доверете се на усета си и няма да сгрешите. Днес верните решения ще идват по-скоро интуитивно, отколкото в следствие на задълбочени анализи. Разбирате се чудесно с колегите си и сътрудничеството ще ви носи отлични резултати.
18 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Предвижданията ви са напълно оправдани и това ви дава възможност да разгърнете изцяло намеренията си. Заемете се с отстраняването на стари грешки. Дори това да ви отнеме време, бъдете сигурни, че си струва усилията. Изразходвайте внимателно средствата, с които разполагате. Направените днес инвестиции ще се възвърнат в кратки срокове. Има от какво да сте доволни.
18 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес ви отправят примамливо предложение, на което трудно ще можете да устоите. То обаче е свързано с различни въпроси, които трябва предварително да уредите, ако искате да сте доволни впоследствие. Радвате се на подкрепата на свои близък, който няма да ви изостави в труден момент. В личен план ви очакват промени, които не зависят пряко от вас.
18 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Потиснете съмненията си и не обезсърчавайте колегите си в общата ви работа. Бъдете последователни в действията си и не прибързвайте, за да не създавате напрежение сред околните. Осигурете си време за проучване на детайлите и ще се справите с делата си.
18 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Заетостта ви не е извинение за отсъствие на внимание към партньора и близките ви. Решенията ви ще подлежат на обсъждане, за това бъдете търпеливи и не се гневете, ако срещнете неразбиране. Артистичното ви поведение не винаги е във ваша полза, по-често си давайте сметка за очакванията, които имат другите към вас.
18 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е непредсказуем и това май напълно ви устройва. Не се хабете да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на човека, за който до скоро сте се измъчвали.
18 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Склонни сте да поемате рискове, щом знаете, че възможността да спечелите е наистина голяма. За предпочитане е да не взимате пари назаем. Или поне го направете, едва когато другите начини са изчерпани. Приятелите и семейството ви ще ви подкрепят във ваше начинание. Съдействието им може да се окаже много важно.
18 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Без да губите времето си в съмнения и колебания, ще действате и то успешно. Практичността ви отново ще се прояви, този път в навременни решения и финансови сделки. Отношенията ви с човек, когото цените и от когото очаквате съпричастност, ще се задълбочат и могат да прераснат в по-задълбочена връзка.
18 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Каквито и емоции да събуждат у вас събитията днес, възползвайте се от ситуацията, като я обърнете в своя полза. Възможни са разминавания с партньора или с хора, които цените и то по причини, свързани с вас. Говорете по-малко и повече слушайте, ако не друго, то по-не няма да сгрешите.
18 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
За да успеете да се справите със заплетен въпрос от професионално естество, трябва да излезете от ролята на пасивни наблюдатели и сериозно да вземете нещата в свои ръце. Бъдете по-напористи и не се отказвайте сред всяка трудност. Можете да разчитате на подкрепата на близките си, но основната работа остава за вас. Вярвайте в себе си и ще успеете.
18 ное 2019
Последни новини