-3 °C

94 безработни ще бъдат наети по програмата за временна заетост в Смолян и областта

Осигуряване на трудова заетост за 94 безработни лица предвижда Регионалната програма за заетост на област Смолян – 2019 г. В нея могат да се включат безработни лица в област Смолян над 50-годишна възраст, които по справки от края на 2108г са 2897 лица или 51% Продължително безработните са 1661 , което е 29%, за сравнение през 2017 г. те са били с 3% повече. 541 са хората с увреждания без работа, а 538 лица са младежи до 29 години, които нито работят, нито учат. Всички тези групи безработни отговарят на критериите на програмата и могат да бъдат включени в нея.

Програмата обхваща всички общини на територията на област Смолян, като в нейните рамки ще бъдат разкрити 94 работни места за работа на пълно работно време за срок от 5 месеца. 

 16 работни места за безработни ще има в Областна администрация Смолян, като те ще са заети в общополезни дейности.  10 работни места ще има в Община Смолян, а заетите ще се занимават с общополезни дейности в туристическите обекти и озеленяване на паркове, паркови пространства и градински площи в община Смолян. Дейностите за приложение по програмата включват поддържане на зелените площи в общината, екскурзоводски услуги по съдействане и упътване на туристи. За останалите 8 общини на Смолянска област са отпуснати по осем души, които ще бъдат ангажирани по програмата, само за община Чепеларе работните места са шест. Всички ще се занимават с поддържане и почистване на пътища, общински сгради и туристически съоръжения, екопътеки. Освен това държавата ще им плаща и за хигиенизиране на обществени терени, вътрешни помещения в обществени сгради, озеленяване - оформяне и поддържане на цветни алеи и зелени площи.

Източници на финансиране на Регионалната програма по заетост са средства от държавния бюджет – 321 726 лв., от Областната администрация Смолян - 1000 лв. и от самите общински администрации са осигурили общо 4940 лв.

Общата сума е в размер на 327 666 лв., а срокът за изпълнение на програмата е в рамките на периода от 10.06.2019 г. до 09.11.2019 г.

СмолянБГвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 22.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Упорството и трудът ви ще се възнаградят. На път сте да финализирате проект с положителен резултат. Добри новини, свързани и с личните ви дела. Предстои ви пътуване или друго вълнуващо преживяване. Ще се впуснете в една авантюра, водени от желанието си за разнообразие и нови емоции, но бъдете внимателни.
22 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съвместните ви действия с човека, с когото споделяте и обичате ще са резултатни и напълно ще покрият очакванията ви днес. Като израз на вниманието си към него се погрижете за нещата, които му носят удоволствие. Защото това е любовта, както непредвидима, така и зареждаща с всичко, което е живот.
22 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Активността ви днес трябва да е налице, защото ви очакват много задачи, които ще трябва да свършите добре. Разчитайте предимно на себе си, околните също са заети със своите си ангажименти. Уреждането на важен въпрос ще погълне голяма част от времето ви, но ще ви открие възможности за бъдещето.
22 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
По въпроси от личен характер ще пристъпите към изпълнение на конкретни решения, с което ще ускорите придвижването им напред. Професионалното ви развитие налага повишаване на квалификацията при някои от вас. Паралелно с работата ще овладявате и новостите, бизнеса не търпи застой.
22 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ви липсва увереност и това ще ви помогне да се справите със задачите, които стоят пред вас. Бъдете реалисти, задоволявайте се с това, с което разполагате. Не всички от обкръжението ви са искрени към вас, някой може да ви разочарова. Ако внимавате няма да загубите, а ще по мъдреете.
22 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С набраната инерция навлизате в добрата форма и това се забелязва от всички. Възможно е да получите отегчение от определена работа, но като цяло денят ви ще е ползотворен. Това няма да ви попречи да мислите за промяна на някои страни от живота си. Ще общувате с лекота с представители на другия пол, ще флиртувате и ще търсите забавления.
22 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Умората ще отшуми, ако се погрижите лично за себе си. Любими занимания ще подобрят настроението ви и ще направят ролята ви по-значима за някого. Не се колебайте да го посветите в мислите и желанията си, без да ограничавате свободата му.
22 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Очаква ви наситен с емоции ден. С каквото и да се заемете, бъдете сигурни, че ще прекарате приятно. Чувствате се добре в различни компании, а и хората около вас оценяват присъствието ви. Някои от вас се заемат с непосилни задачи, от които впоследствие ще се откажат. Не е изключено някои от вас да пътуват днес.
22 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
22 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Среща с интересна и привлекателна за вас личност може приятно да обърка плановете ви за деня. Сами преценете как да подходите. Може би деловите ви ангажименти изискват непосредственото ви участие. Каквото и да предпочетете денят ви се очертава като много ползотворен.
22 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ежедневието ви ще се разнообрази с романтична изненада. Вълненията ще бъдат неповторими и ще ви стимулират към повече екстравагантност. Не пренебрегвайте ангажиментите си към хора, на които особено държите. Ще научите нещо изненадващо, което обаче е свързано с хубави емоции.
22 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Неудържимо ви влече харченето на пари, а днес спокойно можете да си го позволите. Финансовото ви състояние значително ще се подобри. Налага се да проявите повече такт във взаимоотношенията си с ваши близки.
22 яну 2020
Последни новини