Новият районен прокурор на Смолян встъпи в длъжност

На 30 април новият административен ръководител на Районната прокуратура в Смолян - Димитър Стратиев, подписа акт за встъпване в длъжност, след като на 17 април 2019 г. той бе избран единодушно от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет да поеме ръководството на държавното обвинение.

Димитър Стратиев има над 20 години юридически стаж. Той е заемал длъжността „прокурор“ в Районна прокуратура – Смолян, бил е неин заместник административен ръководител, както и  и.ф. административен ръководител от май 2015 г. до април 2016 г.

От 22.11.2016 г. до април 2019 г. е бил административен ръководител на Районен съд в Мадан. В Концепцията си за управление, представена пред Прокурорската колегия на ВСС, Димитър  Стратиев  е очертал като приоритети в своята работа -  организационно-управленски мерки за изравняване степента на натовареност на прокурорите от Районна прокуратура – Смолян с териториалните отделения в Мадан и Чепеларе, засилване контрола по отношение на срочността на делата, приоритетно използване на института на бързото производство и др. Мандатът на новия районен прокурор е петгодишен. 

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини