Газа изстреля 90 ракети към Израел

Около 90 ракети бяха изстреляни към Израел. "Железен купол" е прихванал десетки от тях, пише "Таймс ъв Израел".
 
Ракетите са изстреляни от Ивицата Газа тази сутрин. Еврейската държава отговори с въздушни удари, след като крехкият мир между двете страни отново е под заплаха.
 
В Ашкелон, Сдерот и други еврейски селища бяха задействани сирени. Системата за противоракетна отбрана "Железен купол" на няколко пъти беше активирана.
 
Няма пострадали при ракетните нападения. Но има информация за 15-годишно момче, което е с леки наранявания, докато е бягало към укритие, а двама души са в шок.
 
От армията на Израел съобщиха, че самолети на ВВС са поразили две ракетни установки в Газа и танкове са обстрелвали няколко позиции на "Хамас".
 
От здравното министерство в Газа обявиха, че четирима души са с леки наранявания при стрелба на израелски танкове в северната част на Ивицата Газа. По-късно стана ясно, че един палестинец е загинал при израелските удари.Премиерът Бенямин Нетаняху, който също заема поста на военен министър, ще организира среща на местния съвет за сигурност в Тел Авив.
 
По-рано армията затвори няколко улици и обекта до границата с Газа, тъй като предвижда възможна ескалация на напрежението по границата.
Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини