20 °C

Какъв човек сте според позата на сядане?

Личността на един човек може да бъде преценена по няколко различни начина. Начинът на говорене, държанието му с близки и колеги, възпитание, изразяване на различни емоции са основните. Но да не забравяме, че съществува и така нареченият „език на тялото“, който може да разкрие много за нечий характер.

Начинът по който седим и държим ръцете си също е много важен. Ето какво „говорят“ различните позиции за хората:

1. Коленете са допрени, а между ходилата има голямо разстояние

Хората, които седят по този начин, обичат да пренебрегват проблемите. Те смятат, че когато не се намесват в конфликтите и са пасивни, ще се справят по-лесно в живота. Друго нещо, което им харесва, е да обвиняват другите и да се смятат за жертва, за да постигнат целите си.
Иначе тези хора лесно се сприятеляват, креативни и емоционални са. Винаги обмислят внимателно всяка своя дума преди да я изрекат.

2. Поставяне на краката един върху друг

На пръв поглед по-неудобна поза, но предпочитана за някои. Тези, които седят по този начин, са мечтатели с голямо въображение. Те са позитивно настроени и винаги мотивират околните за нещо ново и иновативно. Обичат да пътуват и да опознават света, затова предпочитат мимолетните връзки пред сложните взаимоотношения.

3. Разстояние между колената и поставяне на ходилата едно до друго 

Седящите по този начин жадуват за комфорт. Те държат на личното си пространство и затова предпочитат да са сами, отколкото в шумни компании. По принцип са перфекционисти. Ако трябва да си купят чаша за кафе или прахосмукачка, и за двете ще разглеждат с часове преди да купят. Стремят се към съвършенство, но същевременно могат да се приспособят към всички, които са разхвърляни и стаите им са един малък хаос.

Типично за тях е, че са разсеяни и трудно се концентрират, което понякога им пречи. Често ги смятат за арогантни, защото не ги интересува хорското мнение.

4. Долепени един до друг крака, поставени под прав ъгъл

Хората, които застават в тази позиция, държат на точността и никога не закъсняват. Дори и да имат свои възгледи по определени теми, никога не биха ги изразили публично. Те не обичат да се карат с хората, но понякога могат да бъдат коравосърдечни с тях.

Седящите по този начин имат проблеми в общуването с другите, защото са предпазливи и мнителни. Не приемат критика, а по-скоро я смятат за нападка.

5. Двата крака са наклонени наляво или надясно, прилепени един до друг

Хората, които избират да сядат така, са на мнение, че за всеки влак си има пътници и всяко хубаво нещо идва в конкретен момент от живота. Освен това са много упорити. Ако се борят за нещо, дават всичко от себе си. Също така полагат доста грижи за външния си вид, което за някои е знак на несигурност и недоверчивост.

Тези хора също не приемат критика, но за сметка на това не спестяват истината на другите и не си мълчат.


Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 18.09.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
18.09.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
18.09.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
18.09.2019

Хороскоп за Рак

Рак
На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
18.09.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
18.09.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
18.09.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
18.09.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
18.09.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
18.09.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
18.09.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
18.09.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
18.09.2019
Последни новини