Намериха мъртъв българина, изчезнал във Великобритания

27-годишният българин, който бе в неизвестност от три месеца, е намерен мъртъв в река в близост до работното му място, съобщава NOVA. Това потвърдиха от полицията в Есекс. "Човешкото тяло, намерено във водата в Грейс по-рано този месец, е официално идентифицирано като Валентин К.”, допълват от там.Българинът е в неизвестност от 8 февруари. В същия ден той напуснал дома си в Западен Търок и от тогава семейството му няма контакт с него. Последно е бил забелязан в местен търговски център.
 
По-рано този месец от британската полиция съобщиха, че са задържали 22-годишен мъж, заподозрян в убийството на българина.
 
По-късно обаче той е освободен поради липса на достатъчно доказателства за съпричастност към престъплението, добавят още от там.
 
NOVA съобщава още, че починалият млад мъж е от гоцеделчевско село. Преди 4 години заминал за Великобритания, за да работи и живее там. Сега обаче семейството му няма достатъчно финансови средства за транспортиране на тялото му до родното място. Именно заради това местни жители инициираха благотворителна кампания, с която да съберат необходимата сума. "Семейството му и близките му са съкрушени, искат да приберат тялото на сина си в България, но нямат тази възможност. При събиране на нужната сума, ще обявим, за да се спре кампанията. Ако нещо все пак остане, ще бъде дарено за благотворителност, след като се покрият всички разходи”, пишат във Facebook инициаторите.
Източник: vesti.bg

Коментари в сайта

Последни новини