Евгения Банева остава в ареста

Евгения Банева остана в ареста. Апелативният специализиран наказателен съд не уважи молбата на Банева мярката ѝ за неотклонение “задържане под стража” да бъде заменена.

“5-ти въззивен състав, потвърди протоколно определение по внчд№1793/2019 г. по описа на Специализирания наказателен съд, с което е оставено без уважение искането за изменение на мярката за неотклонение на обвиняемата Евгения Банева от „задържане под стража“ в по-лека такава. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.”, пише в съобщение изпратено до медиите.

Магистратите отложиха за този четвъртък решението дали да пуснат Банева от ареста, след като миналата седмица назначиха съдебно-медицинска експертиза.

“Експертизата е проверка на два здравословни проблема на Банева, които изискват двама различни специалисти, затова съдът допусна двойна експертиза. Единият ще бъде невролог, другият ще бъде ендокринолог”, каза тогава адвокатът й Татяна Дончева.

БГНЕС припомня, че семейството бизнесмени Николай и Евгения Баневи бяха предадени от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура на 6 декември 2018 г. Те са в ареста по обвинение за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и пране на пари. 

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини