26 °C

Пренощувалите в Кърджали в хотели през април намаляват с 5,7% за месец

ДЕЙНОСТ НА МЕСТАТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ В
ОБЛАСТ КЪРДЖАЛИ ПРЕЗ АПРИЛ 2019 ГОДИНА
През април 2019 г. в област Кърджали са функционирали 36 места за настаняване с
над 10 легла - хотели, мотели, къмпинги, хижи и други места за краткосрочно настаняване.
Броят на стаите в тях е 564, а на леглата - 1 153. В сравнение с април 2018 г. общият брой на
местата за настаняване (функционирали през периода) се увеличава с 5.9%, а на леглата в тях
- с 4.6%.
Общият брой на нощувките във всички места за настаняване, регистрирани през април
2019 г. е 5 532 и намалява с 8.4% в сравнение със същия месец на предходната година. Броят
на нощувките в местата за настаняване с 1 и 2 звезди нараства с 6.8%, а броят на нощувките в
местата за настаняване с 3 звезди намалява с 20.5%.
Най-много са реализираните нощувки на чужди граждани от Турция - 57.9%, следвани
от Гърция - 8.9%, Обединеното кралство - 5.0% и Германия - 4.5.Това съобщи за Кърджали бг вести началника на Статистичуското бюро в Кърджали Мария Желева.

Желева каза още ,че пренощувалите лица в местата за настаняване през април 2019 г. в област Кърджали
са 3 927 и намаляват с 5.7% в сравнение със същия месец на 2018 г. От всички пренощували
лица 79.8% са българи, като по-голямата част от тях (52.2%) са нощували в местата за
настаняване с 1 и 2 звезди и са реализирали средно по 1.4 нощувки. Пренощувалите чужденци
са 794, като 48.6% от тях са нощували в местата за настаняване с 3 звезди и са реализирали
средно по 1.6 нощувки.

Общата заетост на леглата в местата за настаняване през април 2019 г. е 16.0%, като тя
е по-висока в местата за настаняване с 3 звезди - 19.2%, в сравнение със заетостта в местата
за настаняване с 1 и 2 звезди (13.8%). Общата заетост на леглата намалява с 3.1 процентни
пункта в сравнение със същия месец на предходната година.
Приходите от нощувки през април 2019 г. възлизат на 235 416 лв., или с 2.5% по-малко
в сравнение с април 2018 година. Регистрирано е намаление на приходите от български
граждани с 2.7%, а от чужди граждани - с 1.8%,посочи Желева.

Кърджали бг вести
Коментирай

За да добавите коментар, трябва да ползвате браузър с поддръжка на JavaScript или да позволите използването на JavaScript в браузъра си, ако то е спряно.
Впишете се с профила си, за да използвате разширените възможности при писане на коментари!
Captcha изображение
Екипът на Smolyan.bgvesti.NET ви благодари, че използвате кирилица. Отговорността за коментарите е на коментиращите. Сайтът не носи отговорност за коментарите, тъй като модераторите нямат техническа възможност да проверяват коментари 24 часа в денонощието. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обида на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от редакторите на сайта при установяването на този факт. Можете да докладвате за нередности и неподходящи коментари с иконата след "Отговор" - "Докладвай за нередност"

Хороскоп за 24.08.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Настъпателни и импулсивни сте, а това най-вероятно ще ви донесе успех. Възможно е да имате известни колебания при избора на подход по важен за вас проблем. Ако се замислите и не се разсейвате със сигурност ще вземете най-доброто решение. Дайте си достатъчно време и не прибързвайте.
24.08.2019

Хороскоп за Телец

Телец
Много вероятно е да останете изненадани от събитията, които се случват около вас. Запазете спокойствие и се опитайте да използвате възможностите, които ви се дават, за да установите равновесие. Промяна в плановете ви е възможно да ви постави в много по-добро положение отколкото сте се надявали.
24.08.2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
По делови въпроси ще търсите контакти с хора, чиято сфера на интереси съвпада с вашата. Ще срещнете разбиране сред близките си, за голяма част от доходите в семейството заслугата е ваша. С логичните си анализи ще привлечете вниманието на важен за вас човек. Последващото развитие на събитията ще бъде във ваша полза.
24.08.2019

Хороскоп за Рак

Рак
Чувствате се чудесно днес и ще ви се иска да се занимавате с нещо полезно и разтоварващо едновременно. Околните ще приемат добре ваша идея, която ви вълнува от доста време и ще подкрепят начинанията ви. Любими занимания ще ви откъснат от мисли, свързани с работата ви или с неща, които не ви се иска да вършите в момента. Обърнете внимание на човека до себе си.
24.08.2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
24.08.2019

Хороскоп за Дева

Дева
Излъчвате увереност и информираност, но ви е необходим и такт, за да имате успех в преговорите. Съдбата ви подава ръка, остава вие да направите това, което се изисква от вас. Не бъдете прекалено самонадеяни. Въздържайте се да давате мнение по въпроси, не касаещи пряката ви работа.
24.08.2019

Хороскоп за Везни

Везни
Търпението ви е изчерпано и сте решени да сложите край на всички недоразумения около себе си. Много неща ще се променят, не пестете усилия и се старайте да зачитате чуждите интереси наравно със своите. Бъдете готови да правите и компромиси. Може да срещнете трудности, но усилията си заслужават.
24.08.2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добре ще е днес да обърнете специално внимание на по-младите членове на семейството. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, за която той не е достатъчно подготвен.
24.08.2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес не сте в стихията си, затова се откажете от грандиозни планове за изпълнение. Пестете силите си за момента, в който вие ще определяте правилата. Можете да свършите доста полезна и неотложна работа днес, която няма да отнеме много от енергията ви.
24.08.2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансът днес е на ваша страна, дерзайте. Ще получите изгодна оферта за това мобилизирайте силите си, момента не е за изпускане. С роднините ще стигнете до решение по интересуващ ви въпрос и заедно ще го реализирате. Физически сте добре, работете за подобряване на психическото си здраве.
24.08.2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проблемите никога не свършват, но днес няма да ви се наложи да вземате важни решения. Сега се погрижете за собствените си нужди и тези на семейството ви. Заедно почивайте и се радвайте на живота. Спокойствието в дома ви е не по-малко важно от всичко останало. Има на какво да се радвате и от какво да сте доволни.
24.08.2019

Хороскоп за Риби

Риби
Въпреки желанието да си почивате днес, важни дела ще ви изведат от дома. Решенията ще вземате сами, още повече, че събитията ще изискват адекватно присъствие и участие. Освободете се от ненужни и натоварващи мисли, които ви пречат да видите реално нещата, а в същото време ви измъчват. Има от какво да сте доволни.
24.08.2019
Последни новини