Ученици от ПГТ с награди от съда. Искат връщане на смъртното наказание

    Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Хасково получиха награди от Съдебната палата в областния град. Отличията връчи председателят на Окръжния съд в Хасково Миглена Тянкова по време на заключителния етап на образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.

    Гимназистите от 9, 10 и 11 клас получиха сертификати, книги, флашки и уеб камери за успешно партньорство в програмата, реализирана от съда и прокуратурата. Някои от отличените ученици са се изявили в конкурс за есе. Други от наградените взеха активно участие в проведената днес викторина на правна тематика. Въпросите задаваше координаторът на програмата съдия Стратимир Димитров. Получи се и дискусия, в която учениците изразиха мнението си. Мнозинството от тях се обединиха за връщане на смъртното наказание, което в България бе премахнато през 1998 г., тъй като това бе една предпоставките за започване на преговори за влизане на страната ни в Европейския съюз.

    Сега най-тежкото наказание за тежки престъпления е доживотен затвор без право на замяна, разясни съдия Димитров. Магистратът обаче остана приятно изненадан от познанията на младите хора относно правата и задълженията на пълнолетните и най-вече за обстоятелствата за придобиване на шофьорска книжка за различните категории превозни средства.

    На награждаването присъстваха още зам.-председателят на Окръжния съд в Хасково Милена Петева, зам.-председателят на Районния съд Даниела Николова и зам.-окръжният прокурор Дарина Славова.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ни
      Никодимчо
      1 -2
      17:31, 12 юни 2019
      И коя е ученичката от първата снимка?
    • 2
      Хи
      Хихи
      2 -1
      09:41, 13 юни 2019
      Аман от показни мероприятия на тая началничка! Няма ли да я сменят вече? Стига толкова.
    • 3
      On
      on4o
      1 0
      12:27, 13 юни 2019
      Верно ли изобщо това за връщането на смъртното наказание се смята за някаква героична, иновативна и добра идея и смятате ли, че е редно да се награждава особено когато идва от млади хора?
    • 4
      Кр
      Крали Марко
      0 0
      13:31, 13 юни 2019
      Миглена и Милена,много сексапил много нещо!!!

    Още новини

    Последни новини