Руски военен самолет пристигна във Венецуела, група начело с фрегатата "Адмирал Горшков" - в Хавана

Самолет Ил-62 на руското военно министерство е пристигнал във венецуелската столица Каракас, съобщи "Ройтерс". Той е с регистрационен номер RA-86496 - същият, който през март кацна в Каракас заедно с транспортен самолет Ан-124. Тогава на борда му бяха превозени до Венецуела около 100 руски военни. Москва твърдеше, че става дума само за специалисти, обслужващи договори за продажба на оръжие.

Към момента Министерството на информацията на Венецуела и Министерството отбраната на Русия не са отговорили за запитванията на медиите за целите на пребиваването на руския самолет в Каракас.

Руска военноморска група начело с фрегатата "Адмирал Горшков", която е от последното поколение руски бойни кораби, пристигна вчера в пристанището на Хавана, предаде Франс прес.

В руската флотилия са логистичният кораб "Елбрус" и влекачът "Николай Шикер". Според руски медии след Куба тя ще отплава за Венецуела.

При влизането в Хаванския залив, фрегатата "Адмирал Горшков" дала поздравителни салюти, на които кубинците отвърнали от колониалната крепост "Сан Карлос де ла Кабаня".

Според комюнике на Революционните въоръжени сили на Куба руските моряци ще посетят кубинския боен флот, както и "исторически и културни обекти".

Точната причина за посещението не е ясна, посочва АФП.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Ваню
    1 -1
    11:22, 25 юни 2019
    Започва се ! За съжаление.
Последни новини