Откриха музей на водоснабдяването в Смолян с 3D визуализация

Изображение 1 от 6

    В административната сграда на „ВиК” ЕООД в Смолян днес беше открит „Музей на водоснабдяването и канализацията“ в присъствието на ръководители на общински и държавни институции и ведомства, граждани и гости. В експозицията са изложени експонати от цялата 60-годишна история на Дружеството. Представени са основни елементи на водоснабдителните и канализационните системи в област Смолян, както и моменти от изграждането на по-важните инфраструктурни обекти.

    Изключително атрактивен е макетът на урбанизирана територия, на който чрез интерактивна 3D визуализация се представя функционирането на водоснабдителната и канализационна система по пътя на водата. По този начин посетителите могат да се запознаят с изпълняваните дейности от ВиК оператора при предоставянето на ВиК услугите.

    Музеят е достъпен за посещения и представлява постоянен образователен център за придобиване на трайни навици и отговорно отношение сред потребителите към съхраняването на водата и опазването на околната среда.

    „Музей на водоснабдяването и канализацията“ е създаден в четирите града Пазарджик, Стара Загора, Варна и Смолян, благодарение на успешно реализирания проект „Подпомагане на ефективността, управлението и институционалния капацитет в отрасъл ВиК“, финансиран по ОП „Околна среда 2014-2020“ на ЕС, с бенефициент Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

    „ Не случайно ние сме първата създадена Асоциация по ВиК в страната, първата Асоциация, която подписа договор с ВиК Дружество, първата, която реализира проект по новите подходи на ОП „Околна среда“.“, каза областният управител Недялко Славов в приветствието си по случай откриването на „Музей на водоснабдяването и канализацията“ в Смолян.

    През настоящата 2019-та година „ВиК“ЕООД-Смолян – стартира дългоочакваният проект за водоснабдителната и канализационната мрежа в агломерация Смолян, а Дружеството отбеляза своя 60 годишен юбилей.

    СмолянБГвести

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини