Националите по волейбол обърнаха САЩ в Лигата на нациите

Националите по волейбол постигнаха впечатляваща победа с 3:1 (-21, 19, 23, 23) над САЩ на старта на турнира от програмата на Лигата на нациите в Пловдив.

Още по темата

[Цветан Соколов: Очаква ни прекрасно волейболно лято] 12/06/2019

Цветан Соколов: Очаква ни прекрасно волейболно лято

Двубоят в препълнената зала “Колодрума” започна зле за нашите, които изпуснаха инициативата в първия гейм, но след това бяха по-концентрирани и се поздравиха с пета победа в турнира, докато американците запидаха шеста загуба.

В двубоя срещу САЩ в състава на националния тим се завърнаха капитанът Виктор Йосифов, Теодор Салпаров и Николай Николов, които бяха получили по-дълга почивка.
Най-резултатен за България в мача бе Цветан Соколов с 20 т. Ники Николов добави 10, а с по 9 се отчетоха Йосифов и Тодор Скримов. Волейболистите ни са 12-и от 16 отбора в класирането и с новата победа са изключително близо до целта си - запазване на мястото в Лигата на нациите.

В другия мач в Пловдив Иран надви 3:1 (23, -26, 22, 19) Сърбия и така запази лидерската си позиция в класирането. С успеха азиатците си осигуриха и участие във финалите в Чикаго.

Днес, 29 юни, България играе с Иран в Пловдив от 20,40 ч., а в неделя съперник на водения от Силвано Пранди състав ще играе със Сърбия.

"Друго е усещането да играем пред родна публика. Щастлив съм от факта, че хората ни подкрепиха. Зарадвахме ги с добра игра и хубава победа.

Започнаха да рискуват, когато ние натиснахме на сервис. Няма да коментирам кой колко грешки и направил, важно е кой е спечелил. Важно е да гледаме напред и да вдигнем нивото на играта ни.

Днес също имаше експерименти. Някои хора се присъединиха преди два дни, защото направихме само няколко тренировки. Това са доказани състезатели. Говорим за Тодор Скримов, Теодор Салпаров, Виктор Йосифов и Николай Николов. Те са имена в световния волейбол. Срещу Иран е важно да се забавляваме”, коментира Цветан Соколов.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини