Пореден скандал в Общинския съвет в Смолян отложи заседанието на 5 юли

След близо час обсъждане на дневен ред на днешната сесия, която предварително беше обявена с единствена точка, касаеща питане за участието на Община Смолян в провеждането на събора на Рожен, сесията се провали и заседанието беше прекратено.

Преди това, като допълнителни точки бяха направени две предложения, касаещи финансова помощ на футболни клубове в Смолян. Група съветници излязоха с предложение да се финансира с 50 хил.лв. ФК „Родопа“. По предложение на съветника Стоян Иванов се предложи и втора извънредна точка - да се дадат 50 хил. лв. и на другия футболен клуб „Родопа-1927-Смолян“.

Предложения ред се подложи на обсъждане, имаше предложения докладната за събора на Рожен да се остави последна, тъй като била само питане и не предполага формулиране на решение. В споровете имаше и идея да се отложи разглеждането на допълнителните пари за футболните клубове, тъй като не били минали на разглеждане в комисии.

В крайна сметка съветниците се скараха, подложиха на няколко гласувания дневния ред и разместването на точките, но всяка от групите оспорваше резултатите от гласуването и не постигнаха съгласие.

В резултат на това дневния ред на днешното заседание не се прие и сесията се прекрати. Веднага след това групата на БСП и КРОС обявиха пресконферениця, кметът също обяви свикване на пресконференция, а развръзката на скандала предстои.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини