Десетки ранени при тежка турбуленция в самолет на Air Canada (видео)

Десетки хора на полет на канадската авиокомпания Air Canada за Австралия са били ранени, след като самолетът е попаднал в неочаквана тежка турбуленция, което го е принудило да кацне в Хавай, съобщават британските медии.

Полетът от Ванкувър до Сидни е попаднал в "непредвидена и внезапна турбуленция" на около два часа път след Хавай и се е отклонил към Хонолулу, уточни говорителката на Air Canada.

"По последна информация има около 35 души, които изглежда са претърпели леки наранявания", посочи говорителката. Деветима души имат сериозни наранявания, допълниха от службите за бързо реагиране в Хавай.

Началникът на Службата за спешна медицинска помощ в Хонолулу Дийн Накано заяви, че сред ранените има и деца, и възрастни.

Говорителката на департамента за спешна помощ в Хонолулу допълни, че сред нараняванията са порязвания, натъртвания, синини, болки в шията и болки в гърба.

Пътници са заявили пред репортери, че турбуленцията е хвърляла хора във въздуха, някой от тях са се удряли в тавана.

Австралийската група Hurricane Fall е била на борда. Техният вокалист Пепър Дирой е претърпял увреждане на нервите в предмишницата и лакътя и получил медицинска помощ в Хавай.

В публикация във "Фейсбук" групата благодари на персонала на Air Canada. Те казаха, че това е било "невероятно ужасяващо преживяване, но сме благодарни, че всички сме в безопасност и в добро състояние".

Турбуленцията е станала на височина от близо 11 км, на около 1000 км югозападно от Хонолулу, уточниха от Федералната авиационна администрация на САЩ. Техният говорител уточни, че членовете на екипажа са поискали медицински персонал при кацането на самолета.

Самолетът Boeing 777-200 е превозвал 269 пътници и 15 членове на екипажа.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини