Хирург отвлече дъщеря си, година МВР не може да го открие

През октомври 2018 година МВР пуска информация до медиите - „Столичната полиция издирва 7-годишната Мария Христова Седмакова и баща и Христо Седмаков. По данни на майката, мъжът и детето са видени за последно на 27 юли в Дирекция за социално подпомагане в кв. „Слатина“. Малката Мария е висока 130 см. И е с тъмнокафяви очи и дълга кестенява коса“.

Зад тази лаконична информация се крие голяма трагедия - една майка няма нито допир, нито информация за своята дъщеря.

Даниела Седмакова призова хората да подават сигнали, ако видят бащата и момиченцето. От две години тя води дела, за да си върне Мария, а от почти година няма никаква вест от детето ѝ.

По нейни думи бащата е отвлякъл дъщеря им, за да не бъде изпълнено решението на Софийския градски съд от май 2018 г., потвърдено от Софийски апелативен съд на 21.08.2018 г., с което детето трябва да бъде предадено на майката и върнато в Англия като страна на обичайно местоживеене.

Христо Седмаков е работил като хирург във водеща клиника, но напуска работното си място.

Даниела пък разчита на приятели и на социалните мрежи, за да открие следа към малката Мария. Тя призова, ако някой види съпруга ѝ и дъщеря ѝ веднага да подаде сигнал в полицията.

„Има информация, че постоянно са в движение и обикалят малките населени места. С тях има жена, предполагам, майка му Лиляна (Лили) Кръстева-Седмакова“, пише Даниела Седмакова.

Тя няма информация двамата да са напускали България, но се опасява, че и това може да се е случило.

„Колко наивна съм била да вярвам, че едно съдебно решение ще внесе ред в хаоса... но когато имаш насреща си асоциален и вманиачен човек като Христо ситуациите винаги са с неочакван край. Вече минаха 2 години откакто ни раздели с Мери и скоро ще е цяла една година от както не съм я виждала изобщо... Вече не знам как изглежда, колко е висока, колко дълга е косата ѝ, дали е сменила всички зъбчета, дали още има акцент като говори на български... Христо, моля те от сърце и душа, смили се над това невинно малко момиченце, нашата мила дъщеричка, позволи ѝ да расте в нормална среда, да има приятели и семейството си наоколо, да ходи на училище. Върнете се в София и ще измислим как да се грижим заедно за нея, така че тя да е щастлива! Не наказвай на нея за това, че родителите ѝ не се обичат вече“, споделя онлайн Даниела Седмакова.

Хората, които разполагат с допълнителна информация за момиченцето и бащата, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на телефони 112, 02/9827119, 02/9827166 или в най близкото поделение на МВР.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини