71-годишен гъбар беше открит след издирване със следово куче край Могилица

При проведени издирвателни мероприятия на служители от РУ-Смолян, ОДМВР-Смолян, следово куче и доброволци от с. Могилица успешно приключи издирването на 71-годишен мъж от смолянското село Исьовци.

На 26.07.2019 г. на тел. 112 около 19.00 ч. е получено съобщението за изчезнало лице в местността край пещера Надарска. Сигналът е подаден от 60-годишен мъж от село Могилица, който към 14.00 ч. на същия ден заедно с изчезналия човек, отива за гъби в гората.

След кратко време двамата се разделили с уговорката, че по-късно ще се срещнат на чешмата на пътя за с. Кремене, която се намира под пещера Надарска. Подалият сигнала твърди, че към 17.00 ч. отишъл да прибере възрастния мъж, но той не се появил. Изчакал около два часа и когато дядото не дошъл, се притеснил и около 19.00 ч. се обадил на тел. 112.

В акцията по издирването са се включили служители от РУ-Смолян, ОДМВР-Смолян, следово куче и доброволци от с. Могилица. Мъжът е намерен около 21.40 ч. седнал на пътека в гората. Оплаквал се, че е с болки в единия крак и му е трудно ходенето. Служителите на реда му помогнали да се придвижи до пътя, а на мястото пристига екип на ЦСМП – Смолян, където е прегледан и освободен за домашно лечение.

СмолянБГвести

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини