Съд в Никозия обяви в ликвидация компанията, която ужили 200 000 българи

Окръжният съд в Никозия обяви днес застрахователната компания „Олимпик“ в ликвидация. На всички потърпевши от фалита на компанията, сред които са над 200 000 българи, ще бъде предоставена подробна информация за изискванията и условията за подаване на исковете за обезщетения или възстановяване на суми.

Съдът назначи днес двама постоянни ликвидатори на компанията, които ще действат заедно. Това са досегашният неин временен ликвидатор Павлос Накузи, който бе предложен от най-големия кредитор – Фонда за автомобилно застраховане /кипърския Гаранционен фонд/, както и официален представител на Република Кипър.

Очаква се днешното решение на съдия Ангелос Давид да бъде издадено и обнародвано в Официалния вестник на Кипър.

Делото за обявяването в ликвидация на застрахователната компания „Олимпик“, действаща в България и Кипър, започна на 12 септември миналата година. Преди това кипърският Застрахователен надзор отне лиценза ѝ за извършване на дейност, а съгласно кипърския закон всички застрахователни договори на „Олимпик“ както в Кипър, така и в България, бяха прекратени от 17 август миналата година. 

Комисията за финансов надзор своевременно ще публикува точна и изчерпателна информация във връзка с откриването на производството за ликвидация на www.fsc.bg. Актуална информация може да бъде получена и на тел. 0800 40 444 (безплатен телефонен номер), съобщи КФН. 


Комисията за финансов надзор (КФН) носи отговорност пред българското общество да следи постоянно развитието на ситуацията и да оповестява публично всяка важна информация, свързана на първо място с интерес на българските потребители/кредитори на дружеството. На второ място, КФН се ангажира да комуникира действията, които надзорният орган върху застраховането на Република Кипър или назначенитe ликвидатори на „Olympic Insurance Co. Ltd“ предприемат. На трето място, Комисията има и ангажимент да изисква от всички институции, които имат отношение към случая, оказване на необходимото съдействие на лицата, които имат застрахователни вземания, произтичащи от договори със „Застрахователна компания Олимпик - клон България” КЧТ.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    На
    Нар
    2 -1
    19:28, 31 юли 2019
    Ей добре че Бойко застана зад народа си та си взехме парите от тея, браво Бойко браво Борисов...
    На следващите избори не забравяй неразумни юроде.., как пихме студена вода 200 хиляди души и как мрънка боце дебелия врат и каза всеки сам да ди търси парите с жалба в офис на Олимпика.. Ама офисите отдавна бяха изпразнени ден два преди фалита... Ей тва е премиер мъж и чудо подкреои на рода си .. Голям е...
Последни новини