12 °C

21 тъмни и светли страни на Водолея

Сигурно сте чували мнозина да очакват настъпването на епохата на Водолея с идването на новото хилядолетие. 

Много астролози виждат епохата на Водолея като това време, когато човечеството поема контрола над Земята и собствената си съдба, като съдбата на човечеството е разкриването на истината и разширяването на съзнанието, а някои хора ще имат просветление преди другите и затова ще бъдат признати за новите лидери в света. Има и друга версия обаче - привържениците на средновековната астрология предполагат, че в епохата на Водолея светът ще бъде управляван от потайни, гладни на власт елити, търсещи абсолютна власт над другите, че знанието в епохата на Водолея ще бъде ценено само заради способността му да печели войни и че епохата на Водолея ще бъде тъмна епоха, в която религията се смята за обидна. За момента, в който човечеството ще навлезе в тази особена епоха също не е еднозначно определен. Някои я очакват след хиляди години, други смятат, че човечеството е вече в нея.

Водолеите са сред нас, както винаги впрочем. Ето някои от техните характеристики, които правят представителите на тази зодия странни и интересни за другите.

Традиционно Водолеят се свързва с електричество, компютри, полет, демокрация, свобода, хуманитаризъм, идеализъм, модернизация, астрология, нервни разстройства, бунт, неконформизъм, филантропия, истинност, постоянство, човечност и нерешителност. 

1. Водолеят обича да бъде непредубеден

Водолеите са свободомислещи и непредубедени хора, които стигат до собствените си заключения за нещата, а не просто да разчитат на това, което другите хора им казват. Те не обичат да преценяват книгата по корицата и предпочитат да запазят ума си отворен за нови ситуации и хора.

2. Водолеят има тъмна страна, която може да изненада хората

Обикновено отнема много време един Водолей да изгуби търпение и да се вбеси сериозно, но ако се случи, бягайте надалеч. Те имат навика да държат всичко в себе си, докато не достигнат точка на кипене и не избухнат от чувство на неудовлетвореност.

3. Водолеите не са добри лъжци

Водолеят има много и различни умения, но да лъже убедително не е сред тях. В резултат на това, когато се намира в ситуация, в които не може да каже истината, той често предпочита просто да не казва нищо.

4. Водолеят живее и диша чрез музиката

Животът на Водолея е по-хубав с музика. Независимо дали става дума за свирене на инструмент или за слушане на силна музика в слушалките, почти всеки Водолей чувства силна връзка с музиката по един или друг начин.

5. Водолеите имат лошия навик да премислят нещата повече от нужното

Една от най-негативните черти на тази зодия определено е навикът да се премисля и да превръща в ад всяка ситуация. Понякога се оказва, че Водолеите анализират нещата до такава степен, че се чувстват невероятно уморени и потиснати и чак по-късно осъзнават, че не е имало причина за това.

6. Водолеят не обича егоистичните личности

Ако сте от хората, които са само на вълна „аз, аз, аз“, ако обръщате всяка тема във ваша посока и всъщност не слушате какво иска да ви каже един Водолей, тогава той най-вероятно бързо ще си намери причина да си тръгне от вас.

7. Водолеят може да бъде прекалено саркастичен

Водолеите често са брутално саркастични. На тях това им идва толкова естествено, че в повечето случаи не осъзнават, че го правят. Но ако успеете да издържите на тяхното изкривено чувство за хумор, ще осъзнаете, че иначе са изключително забавни.

8. Водолеите много внимават с кого се сприятеляват и кого допускат близо до себе си

Водолеят е много внимателен относно това кого допуска в своя „вътрешен кръг“ и предпочита качеството пред количеството, когато става дума за най-близките си приятели. Би предпочел шепа солидни приятели, отколкото тон случайни познати.

9. Водолеят може да бъде доста емоционален, но не винаги го показва пред другите

Тази зодия може да бъде доста емоционална, но за разлика от другите, често не показва какво изпитва. В такива ситуации представителите на Водолея предпочитат да се отдалечат от света, за да се справят с нещата по свой начин.

10. Водолеят е невероятно независим и често предпочита да разчита на себе си

Самоувереността е сред силните черти на Водолея, тъй като той предпочита да се справи с проблема сам, отколкото да влачи някой на гърба си. Понякога обаче може да прекали с независимостта и да му е трудно да потърси помощ, когато най-много се нуждае от нея.

11. Водолеите често са неразбрани

Водолеите често се чувстват неразбрани. Те могат да бъдат ексцентрични по свой начин и използват необичайни методи да покажат, че ги е грижа за нещо. Просто са склонни да правят нещата по различен начин.

12. Водолеят може да бъде доста непредвидим

Усещането за непредвидимост е друга силна черта на Водолея. Той се отегчава от скучни повтарящи се дейности и мрази идеята да прави едно и също всеки ден. Предпочита да изживее живота си с доза приключение.

13. Водолеят мрази да му се казва какво да прави или какво да мисли

Водолеят не обича някой да налага волята си върху него и да променя начина, по който мисли или действа.

14. Водолеите се учат от миналото и не правят една и съща грешка два пъти

Никой не е съвършен и дори Водолеите са склонни да повтарят някоя грешка тук и там, когато става въпрос за вземане на важни решения. Но за разлика от някои от останалите зодии, те не допуснат да правят същата глупава грешка отново и отново.

15. Водолеят не се страхува да прави нововъведения и обича да прави неща по свой начин

Водолеят притежава уникален начин на разсъждаване, който му позволява да измисля нови идеи и решения, за които никой друг не може да се сети. Той често е избиран за лидер, тъй като обича да прави нещата по свой специален начин.

16. Водолеите са страхотни слушатели и добри съветници

Водолеят не обича да гледа приятелите си тъжни и винаги е там, когато някой нужда от човек, с когото да поговори. Не само, че представителите на тази зодия са добри слушатели, но и са пълни с полезни съвети.

17. Водолеят се учи бързo и запомня информацията много бързо

Водолеят е ученик в училището на живота и има естествен дар за бързото възприемане на нови знания и концепции. Интересите му са разнообразни и той винаги търси нови и нови сфери на развитие.

18. Водолеите търсят най-доброто у хората и често прощават прекалено много

Водолеите инстинктивно търсят най-доброто у хората и ако някой ги обиди или излъже, са готови да му простят и да забравят и често дават втори шанс на хора, които не винаги го заслужават.

19. Водолеят има собствено мнение и не се страхува да го изрази

Водолеят винаги е готов да слуша какво има да каже този срещу него, но също така не се страхува да изкаже собственото си мнение и да защити своите идеали и цели.

20. Водолеят е откровено странен понякога

Водолеят може да бъде изключително странен и ексцентричен. Някой може да се чуди дали представителите на тази зодия не са от друга планета, но техните приятели ги обичат именно заради тяхната ексцентричност.

21. Водолеите обичат големите мечти и не се страхуват да ги преследват

Водолеят не се задоволява с дребни желания и мечти. Освен това, той притежава интелигентността и въображението да измисли перфектния план, за да постигне целта си.

Източник: tia.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 15.11.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете отзивчиви към онези, които открито ви се противопоставят и отхвърлят идеите ви. Събитията ще докажат правотата ви. Имате да свършите далеч по-важни задачи днес. Работете върху текущ ангажимент, от който ще получите значителни средства. Ще бъдете улеснени и от добро развитие на личен въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Раздвоени и амбицирани мнозина от вас ще имат нужда от приятелски съвет и помощ. Не избързвайте да давате обещания, за които се съмнявате, че ще успеете да изпълните. Благородните ви стремежи са прекрасни, но реалността може сериозно да промени плановете ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Радвате се на добро настроение за работа днес. Приятното ви държание предразполага хората към вас, затова не е чудно че успявате да свършите повече в сътрудничеството си с околните, отколкото сте планирали. В личен план ви очакват изненади, но такива от които ще останете доволни. Вечерта сте в центъра на весела компания.
15 ное 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще се радвате на засилен интерес от страна на професионалното си обкръжение. Ако се представите добре в проекта, в който участвате, ви очакват делови предложения. Работете и не изпадайте в заблуди по отношение на собствената си значимост. И вие като всеки друг сте на тази земя, за да се развивате и ставате по-добри.
15 ное 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Не се притеснявайте, ако се окажете изправени пред предизвикателства, за които не сте подготвени. Имате нужния потенциал, в противен случай съдбата би ви спестила емоциите. Очаквате повече от човек, който не е в състояние да ви го даде. Колкото по-рано осъзнаете този факт, толкова по-добре ще бъде за вас.
15 ное 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Ще работите, като заложите на творческите си идеи и общувайки с подходящи хора ще постигате синхрон в действията. Така е, когато срещате разбиране. Обстоятелствата ще ви позволят да извлечете максимума на момента, което ще ви направи финансово независими. Все пак бъдете овладени и не позволявайте на емоциите да помрачат устрема ви.
15 ное 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Отношенията в семейството ви са сложни и колкото по-бързо осъзнаете, че противопоставянето на решенията на близките ви вреди на климата, толкова по-добре за всички вас. Научите ли уроците си, търпението ви ще бъде възнаградено. В интимните си отношения ще спечелите повече, ако сте естествени.
15 ное 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Възможно е да останете изненадани от нечие поведение или друго събитие. Приемете търпеливо предизвикателствата и не позволявайте на нищо и никого да спре устрема ви към целта. Не се предавайте, ако срещнете препятствия по пътя си. Ще получите повече от живота, стига да сте наясно с желанията си.
15 ное 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
В случай на нужда потърсете съвет от специалист, било в служебен, личен или социален план. Ще си спестите ценно време и нерви, защото е ясно, че не може да знаете всичко. Дискретността ви по отношение на нечия връзка ще помогне, но вие бъдете искрени с партньора си. Ако имате съмнения ги споделете.
15 ное 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете максимално съсредоточени в работата си днес и не обръщайте внимание на онова, което се говори около вас. Ще изгубите твърде ценно време в празни приказки, което след това трудно ще наваксате. Можете спокойно да се доверите на мнението на близък приятел по особено личен за вас въпрос.
15 ное 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Работите върху конкретни дела днес. Към част от тях от дълго време се стремите, затова няма да е чудно, че ще останете доволни от себе си. Печелите време относно професионален проект, който сте започнали. Имате нужда от разтоварване и приятни емоции. Обградете се с близки хора.
15 ное 2019
Последни новини