Григор Димитров започва турнира в Монреал с надежди и очаквания

В търсене на победи, добро представяне и точки Григор Димитров започва участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Монреал. Българският тенисист се изправя срещу Стан Вавринка в среща от първия кръг в понеделник късно вечерта.

Надпреварата е от голямо значение за бившия №3 в света, след като той има да защитава 180 точкиза световната ранглиста. През 2018 г. Димитров стигна до четвъртфинал, когато загуби от Кевин Андерсън. Ранно поражение в Монреал ще значи нов срив за него.

Точките му в Монреал, са близо 65% от общия брой, който българинът има да защитава в сезона на твърди кортове (280).

Срещата между Димитров и Вавринка е трета от програмата на корт Banque Nationale. Мачовете започват в 19 часа българско време с двубой между Ян-Ленард Щруф и Жо-Вилфред Цонга, а след това представител на домакините ще спори с квалификант. Очаква се срещата Димитров и Вавринка да започне около полунощ.

Дотук в съперничеството си с Вавринка Димитров има отрицателен баланс - четири победи срещу пет поражения. Българинът е в серия от три поредни загуби от швейцареца, като последното от тях дойде на "Ролан Гарос". В мач от третия кръг Вавринка преодоля Димитров след три тайбрека.

Преди това швейцарецът победи Димитров два пъти през 2018 г. - на "Уимбълдън" и US Open.

Последният успех на българина над носителя на три титли от Шлема е през 2016 г. в надпреварата от сериите "Мастърс" в Синсинати. На твърда настилка Вавринка води с две на една победи.

Ако Димитров победи швейцареца ще срещне Карен Хачанов във втори кръг. Руският тенисист е шести в схемата и почива в първия кръг. В четвъртината на Димитров са още Феликс Оже-Алиасим и Кевин Андерсън.

В сезона на твърди кортове дотук, Димитров има една победа и две поражения. Той отпадна в осминафиналите в Лос Кабос. Българският тенисист се изкачва до 54-о място в световната ранглиста през тази седмица, като печели три позиции.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини