Розовата пантера прибра бижута за 6 млн евро

Според полицията грабежът в парижкия бутик Chopard е дело на "Розовата пантера" – международна престъпна организация, с корени на Балканите, специализирана в мълниеносни и отлично планирани грабежи в бижутерии.

Chopard бе ограбен на 30 май, като всичко приключило за не повече от 2 минути. Елегантен господин на около 50 год, изглеждащ като клент, извадил пистолет и тихо наредил на персонала в Chopard да му предоставят скъпоценностите от витрините. След като прибрал бижута за 6 милиона евро, просто излязъл и изчезнал в тълпата.

Розовите пантери имат зад гърба си над 120 нападения на магазини в 20 страни от 2003 год, а плячката им се оценя на 200 милиона евро.
Преди 2 седмици в Париж са арестувани двама сърби, считани за членове на бандата, и са обвинени във въоръжени грабежи на магазини в Монако, Швейцария и Германия.

Наскоро бивш войник от Черна гора, също предполагаем член на Розовата пантера, бе осъден на 15 год затвор за грабеж в бижутерия на Ривиерата. Цялата операция отнела минута и половина, а двамата съучастници на Дуско Мартинович така и не са заловени.

В края на 2008 год четирима, двама от които преоблечени в женски дрехи, отнесоха скъпоценности за 74 милиона евро от бутика Harry Winston в Париж. Заловени няма.
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини