В Крушево ще разясняват какво е Африканска чума по свинете

Среща с цел разясняване какво е заболяването Африканска чума по свинете и как то може да бъде ограничено ще се проведе в село Крушево на 23.08.2019 г. (петък) от 10:00 часа.

Поканени са всички кметове, кметски наместници и стопани, отглеждащи прасета в личните си стопанства.

Срещата е част от разяснителната кампания сред гражданите и местната власт във връзка със заболяването. Темите, които ще бъдат обсъждани са “Обща информация за заболяването” и “Изисквания за биосигурност в животновъдните обекти за отглеждане на свине”.

Лектор ще бъде д-р Илиян Костов от Центъра за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ)

На срещата ще бъде представена информация за заболяването- източници и предаване на вироса, предприети мерки за ограничаване и ликвидиране на заболяването при домашните свине при първично огнище, при първично възникнал случай на болестта при дивите свине, при открит труп на дива свиня и извън инфектираните зони при дивите свине.

Целта на срещата е ясно и разбираемо да бъдат представени изискванията за биосигурност в животновъдните обекти за отглеждане на свине.

Участниците ще имат възможност да задават конкретни въпроси и да получат необходимите разяснения по начин, по който да могат да вземат решение за последващи действия, свързани с техните стопанства.

Организатори на сещата са Министерство на земеделието и храните и Националната служба за съвети в земеделието. Те призовават за активното участие на заинтересованите, за да бъдат постигнати добри резултати.

Parvomai.NET

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ба
    бай уй
    3 0
    22:53, 21 авг 2019
    Кога ще видим умряло прасе и симптомите на живо в Първомай и общината..Стига с тия дразги.Сопата и да видиш тия всичките как бягат,като чумави...
Последни новини