Туристи „кацнаха“ върху дърво след падане с парасейл край „Каваците”

Двама летовници, издигнати с парашут над морето на плаж „Каваци”, паднаха върху дърво в гористата местност, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Причината за инцидента е скъсване на повдигащото въже. Силният вятър е издухал парашута към сушата. Туристите нямат сериозни наранявания.

За инцидента е съобщено в 13.10, а летовниците са открити и свалени от дървото в към 13:30 часа.

Любители на парасейлинга полетяха и се оплетоха в клоните на дърво, след като бурните вълни избутаха лодката им на брега, а вятърът скъса въжето на парашута. Инцидентът е станал на плаж „Каваците“ край Созопол. За щастие няма пострадали.

Летовниците са жена на 40 години и синът ѝ на 14 от Горна Оряховица, които решили да се качат на парашут, теглен от лодка в последния ден от ваканцията. Екстремното приключение било нормално само около 15 минути, а след като въжето се скъсало, майката и синът прекарали във въздуха още 20 минути, след което се приземили в клоните на едно дърво в гората зад къмпинга. По думите на собственика на клуба за парасейлинг Виктор Николчовски са взети всички предпазни мерки, но вятърът се е засилил изведнъж и е скъсал въжето.

„Хората си бяха във въздуха през цялото време, в момента, в който вече вкарахме лодката и тръгнахме да ги прибираме, въжето се скъса, те се приземиха с парашут. Самият парашут се закачи на клоните на едно дърво, но хората бяха на един метър от земята”, допълни Николчовски.

Източник: БГНЕС

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини