Нашенчета край лагерния огън с кмета на Истанбул

Кърджалийската група от 40 ученици от 5 до 8 клас, които бяха на едноседмичен отдих в Международния скаутски лагер в Истанбул, Турция се завърнаха снощи от южната ни съседка. Те летуваха със съдействието на кмета инж. Хасан Азис.
И тази година кърджалийските скаути взеха активно участие във всички дейности, организирани по време на престоя  им в скаутския лагер.

На 24 август 2019г. в лагера, в който летуваха ученици от 11 държави,  бе отбелязан международния ден на младежта.Нашите ученици подготвиха кът с изложение на рекламни материали и сувенири от България и община Кърджали. Гост в лагера на този ден бе кметът на Голяма община Истанбул г-н Екрем Имамоглу. По време на обиколката  си на изложението, той  поздрави децата от Кърджали и сподели добрите си впечатления от срещата с кмета на Кърджали  инж.Хасан Азис неотдавна. Вечерта  край лагерния огън г-н Екрем Имамоглу предпочете да седне редом с отряда на кърджалийските скаути.

Интересни и впечатляващи бяха и обиколките по историческите и туристическите забележителности на гр.Истанбул.  

Община Кърджали изпраща на лагер в Истанбул ученици от  2005 година.До сега броят на летувалите в международния скаутски лагер ученици от Кърджали е 1100.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини