АЕЦ "Козлодуй" се възпя за 45-годишнината си (видео)

Автор на песента "Усмивка за теб" е бившият китарист на група Б.Т.Р. Кирил Божков. ,Премиерата е планирана за 4 септември, когато се навършват 45 години от официалното откриване на АЕЦ "Козлодуй".

Видеото с продължителност 5 минути е заснето в и около АЕЦ "Козлодуй".  "Усмивка за теб, усмивка за мен", пеят изпълнителният директор Наско Михов и неговият заместник, Александър Николов. В командните зали на АЕЦ "Козлодуй" служители на централата танцуват в такт с музиката. 

От пресцентъра на централата обясняват пред Свободна Европа, че клипът и песента са подготвени "във връзка с отправена към АЕЦ “Козлодуй” покана за участие в международен проект “Песни на атомните градове".

Проектът се реализира в рамките на програмата "Територия на културата" на руския ядрен монополист "Росатом". Според страницата на проекта той обединява "стотици талантливи хора от различни професии, живеещи и работещи в "закритите градове", в които са разположени атомни електроцентрали и други предприятия на атомния отрасъл в различни кътчета на страната от Централна Русия до Източен Сибир". Всички участници са от Русия.

"Като гледах какво са направили "Росатом" и ми се прииска да покажем, че и ние можем да правим забавни неща", казва авторът на песента Кирил Божков. 

Видеа по темата

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ша
    Шайка
    0 0
    13:17, 3 сеп 2019
    Данъкоплатците платиха 30 000 лв. за кефа на чиновниците.

Още новини

Случаен виц

Последни новини