Григор Димитров: Дадох всичко от себе си, няколко точки направиха разликата

Григор Димитров анализира представянето си в дебютния си 1/2-финал на US Open. Водещият ни тенисист е на мнение, че ако беше спечелил първия сет, двубоят да се е развил по коренно различен начин. Бившият №3 говори на пресконференцията си и за силните и слабите страни на Медведев от когото падна.

„Няколко точки направиха разликата. Да, резултатът е 3-0 сета, но той не показва всичко. Той игра много добре в някои ключови точки. Не искам да съм чак толкова разочарован, защото в крайна сметка двете седмици бяха добри – за първи път се класирах на 1/2-финал тук. Извличам всичко позитивно“, каза българинът.

„Мисля, че дадох всичко от себе си на корта. Просто в някои ключови точки не играх достатъчно добре. Особено на сетбола в първия сет, тогава знаех какво ще направи. Във втората част не печелех достатъчно директни точки от начален удар, а не успявах да се възползвам от ретур. Той използваше ширината на корта много добре. Критичен съм към себе си, можеше да се справя много по-добре в някои моменти. Не искам в момента да задълбавам прекалено много“.На сметката си Димитров има вече три загуби на полуфинали от Шлема: Уимбълдън 2014, Australian Open 2017 и US Open 2019.

„Ако всички тези точки, за които говоря, бяха в моя ползва, щях да съм взел първия сет, а вторият щеше да е много по-различен. Може би щях да избирам други удари, да направя някаква промяна. Вероятно във втория сет щях да права това, което съм правил добре в първия“, каза още Димитров.Димитров говори и за качествата на Медведев:

„Играл съм няколко пъти срещу Медведев. Една от силните му страни е, че не може да разбереш къде ще сервира. Той се бори и вкарва всяка топка в корта. Останалото в играта му е предсказуемо. Мисля, че ѝ той в момента е на гребена на вълната – натрупа много увереност от добрия тенис, който играе“.

За най-добрият ни тенисист остава обаче удовлетворението от един много силен турнир след тежък период. Той се превърна в най-ниско класираният полуфиналист на US Open от 1991 г. насам, а успехите му осигуриха завръщане в топ 25 на ранглистата.

„В третия сет бях много позитивен. Все още имах шансове – това е формат 3 от 5 и всичко може да стане. Ще прегледам мача и ще видя дали е можело да направя нещо по-различно. Той правеше така, че да пропускам някои удари, които по принцип не пропускам. Вярвам, че дадох всичко то себе си, но и че можеше да направя нещо повече, просто в момента не знам каквто точно е“.

Източник: tenniskafe.com

Коментари в сайта

Последни новини