С два медала от Европейското първенство се завърна димитовградският клуб по корабомоделизъм

Изображение 1 от 3

    Отлично приключи спортния сезон 2019 г. за клуба по корабомоделизъм към Общинско предприятие ,,Детски и младежки център“ Димитровград.

    Спортният сезон за 2019 година за Корабомоделен клуб Димитровград приключи с участието на състезателите в 14-то Европейско първенство по корабомоделизъм в клас ,,С“, проведено в периода 31 август - 8 септември 2019г. в град Бургас.

    При много хубаво време, прекрасни условия в Изложбения център на Морското казино, участваха 183 състезатели и модели от 16 страни - България, Англия, Беларус, Италия, Казахстан, Русия, Румъния, Словакия, Сърбия, Холандия, Швеция, Унгария, Хърватска, Унгария, Чехия и Полша.

    От димитровградския спортен клуб участваха модели на Теодор Тончев при юношите, който спечели бронзов медал и модела на майстора на спорта по корабомоделизъм – Асен Иванов, който спечели сребърен медал.

    Съставът на България завоюва общо 6 златни, 6 сребърни и 10 бронзови медали. Частица от този международен успех се дължи и на клуба от Димитровград – единствения в България детски корабомоделен клуб.

    "Тази година е може би най-успешната, най-благодатна за нашия клуб" - сподели техния ръководител, Асен Иванов. От световни първенства участниците от клуба завоюваха един златен и един бронзов медал и Световната купа за деца в клас NS, а от Европейски първенства – един сребърен и един бронзов медал. От държавни първенства – два златни, два сребърни и три бронзови медали. От тук нататък започва подготовката за новата учебна година, която при нас започва от 1 октомври. Каним всички деца да се включат в разнообразните школи и занимания, организирани от ,,Детски и младежки център, както и в корабомоделния ни клуб. Каквото посееш, това ще пожънеш, затова клуба по корабомоделизъм жъне своите медали и успехи!", каза още Иванов.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини