В центъра на Първомай вече има безплатен за всички WiFi

Изображение 1 от 3

    На 12 септември, малко преди официалния старт на есенния панаир и Празника на тракийската народна музика, кметът на общината Ангел Папазов откри официално безплатната за гражданите и гостите на града WiFi връзка. Безжичната мрежа осигурява интернет с капацитет 30 Mbps/мегабита в секунда мярка за пропускателната способност на мрежата/. Функционирането на WiFi връзката се осъществява от Vivaсom, които са партньори на Община Първомай при доставката на други телекомуникационни услуги.

    Сред гостите бяха и китайци от „Хера Агро“, представители на пловдивския офис на Vivaсom, шефът на Напоителни системи – Пловдив и др. На всички присъстващи кметът на общината пожела здраве и успешно да ползват споделения интернет.

    Засадено бе и дърво в съседство на рутера, което да пази от вредни лъчения, а с питка и чубрица се почерпиха всички присъстващи.

    Красимира Ст.Славова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Пи
      питагор
      10 -5
      09:03, 13 сеп 2019
      Ъм да има вредни лъчения за ко го слагат тва нещу ва та и дърво сяли. Ъм тува устройству жъ вкисне и дървото и хората дету минават пукрай негу жъ земат интернет да получават в главите си ва и то безплатно ва. *** си никадърну написаната статия започва с оптимизъм и после приключва с облъчване чувек не знае да се радва ли или да се страхува.
      • 77
        777
        5 0
        06:43, 14 сеп 2019
        Ако се страхуваш, не би трябвало да ползваш интернет. А, че излъчват всички устройства - прочети нещо по въпроса. В случая засаждат дърво символично. Но на анонимните драскачи дълго трябва да се обяснява.
      • Пи
        питагор
        4 -4
        09:43, 14 сеп 2019
        Ава 777 ти дебиль ли си ва кой е казал чи със страхувам статията ме кара да съ страхувам ва. Ти читеш ли како е писала поетесата Славова чи засажданету ни е симвуличну а за да пази ут вредни лъчения явну ти ни можеш да читеш с разбиране тува се тренира още в първи клас. Затува нимой съ изказвай ниподготвен тази статия всява страх у читателя и нанася сериозни душевни страдания на хората които сега ще се чудят дали да ходят в градината и дали няма с главите си да хванат безплатния интернет. Къту се научиш да читеш тугава пак напиши нещу ай със здраве и най вече с акъл
    • 2
      Лу
      Лудото Коле
      14 -1
      00:32, 14 сеп 2019
      Браво, супер си.. Първомайци с Този интернет или ще се хранят и лекуват?
      По този интернет ли карат колите си?
      Какво си сторил за да промениш живота на съгражданите си.. освен някакви мега тъпизми?
      Още помня статията за това как щеше да ни правиш туристическа дестинация. Хахахаха
      • Ше
        шекеровота коле
        10 0
        14:11, 14 сеп 2019
        ...............ами новия мост на Марица и многото и достатъчни работни места и и и и и още какво ли не като обещания?
    • 3
      Пи
      питагор
      3 0
      06:29, 14 сеп 2019
      Коле яз къту един наблюдател и изследувател на историята на Пърумай мога да ти кажа чи тува с туризма беше инспирирану ут една шармантна дама дету работеше едно време в общинътъ ни знам пу какъв начин е призинтирала тази идея убачи ангу я беше пудхванал с гуляма ухота макар чи напуследък я занемари тази идея щоту и дамата отдавна не кръстосва куридорите на общинътъ.
    • 4
      Лу
      Лудото Коле
      7 0
      10:26, 14 сеп 2019
      Питагоре, ти си по-запознат, възможно е както казваш, но не мога да отрека че много се смях тогава. :) С каква страст само защитаваха туризма в Пърумай!
    • 5
      Не
      Нет като минет
      14 -1
      18:36, 14 сеп 2019
      Не е мегабайт, а е мегабит.. То не останаха млади хора, тоя палячо рутер ми открива.. Сигурно е за пенсионерите, да си следят пенсиите онлайн по пейките на площада.. Е няма такъв град!
    Последни новини