Глобиха 28 шофьори за използване на телефон по време на движение

    28 шофьори са глобени за използване на мобилен телефон по време на движение. Нарушителите са установени на територията на Хасковска област в периода от началото на годината до края на август, съобщи за Haskovo.net началникът на КАТ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

    Според Закона за движение по пътищата на водачите е забранено да използват мобилни телефони по време на движение, освен чрез устройство, позволяващо това да става без участието на ръцете. Нарушителите се санкционират с глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки.

    В тази насока от вчера започна специализирана полицейска операция в цялата страна. Целта на операцията е да се припомнят още веднъж последствията от пренебрегването на забраната за използване на мобилни устройства. По време на шофиране те силно разконцентрират вниманието на водача, което може да се окаже фатално.

    Днес преди обед екип на "Пътна полиция" дежуреше на булевард "Освобождение" в Хасково. В рамките на петнайсетина минути бяха проверени 4 автомобила. Един от тях беше санкциониран заради невключени светлини. Четиримата водачи обаче заявиха, че не трябва да се използва мобилен телефон по време на движение, защото смятат, че това е предпоставка за катастрофи и подкрепят провеждането на полицейски акции.

    Акцията продължава до 22 септември.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ха
      ХАНКО БРАТ
      53 -4
      11:05, 17 сеп 2019
      КАТ не са се напънали да работят много. Тази бройка нарушители може да бъде постигната всеки ден до обяд,на който и булевард да застанат в града.
      • Хх
        ххх
        52 -1
        11:24, 17 сеп 2019
        Не до обяд, за един час само на първа поликлиника!
    • 2
      Ха
      Хасковлия
      44 -3
      12:26, 17 сеп 2019
      хехехеххе , ако трябва да бъдат стриктни , което не се случва на практика трябва да
      глобят 99 % от жените водачи на превозни средства. Изключително рядко можеш
      да видиш жена да шофира и да не говори по телефона си.
      • Ah
        Ahmetli
        37 -1
        12:38, 17 сеп 2019
        Евала за този коментар прав си в Хасково не можеш да видиш жена или младеж да шофира без телефон някои чатят други лапнали телефона и си говорят без да внимават даже като спрат на светофар на зелено забравят да тръгнат а на стоп просто си пере
    • 3
      Ив
      ИВАН
      26 -5
      13:01, 17 сеп 2019
      А Катаджиите кои ще ги глоби те непрекисното говорят по телефоните
    • 4
      Ал
      Алекси Кесяков
      28 0
      14:21, 17 сеп 2019
      От началото на годината ......до август месец..?!?!?Възниква съмнение,че в цялата област работи един патрул и то на 4 часов работен ден!А заплати получават доста хора.Ръководството не вижда ли проблем или.....?Омръзна ми на всеки метър да има неправилно паркирали,било то на кръстовище или на пешеходна пътека и да гледам как патрулиращите не ги виждат и се правят,че са за гъби.В нормалните държави всяко нарушение моментално се наказва,а тук...тук е анархия.Оправдайте си заплатите дами и господа.Вие сте наети от обществото да въвеждате ред,а не да подминавате нарушенията.В противен случай се разпуснете и ще пускаме клипчета по телевизията.Там ефект има!
      • +-
        +-
        11 -1
        15:41, 17 сеп 2019
        Кесяков, не си далеч от истината, че работи един патрул.
        Вече никой не иска в "Пътна полиция" с тия камери в служебните автомобили.
        Пък и не са само тези нарушения. Има десетки други, за които трябват хора.
        Извод: Каквото обществото, такава и Полицията.
    Последни новини