"Игра на тронове" взе за последен път награда "Еми" за най-добър драматичен сериал

"Игра на тронове" взе статуетка "Еми" за най-добър драматичен сериал за четвърти път на 71-ото издание на наградите, а Питър Динклидж беше отличен за най-добър актьор в поддържаща роля. Телевизионното шоу взе само тези две награди в продължение на вечерта, но миналата седмица при раздаването на статуетки "Еми" за "Творчески изкуства" "Игра на тронове" взе 10 отличия, така че сериалът има общо 12 награди.

"Чернобил", който разказва за катастрофата в едноименната атомна електроцентрала през 1986 г., взе 3 отличия - за най-добър минисериал, за режисура на минисериал и за сценарий. В речта си сценаристът и създател на "Чернобил" Крейк Мейзъл изтъкна колко е опасна лъжата и колко е важна истината.

За работата си в "Прекрасната г-жа Мейзъл" Тони Шалуб взе наградата за най-добра поддържаща роля в комедиен сериал, а Алекс Борщайн - наградата за най-добра поддържаща женска роля в комедиен сериал.

Били Портър, който е звездата в ЛГБТ сериала "Поза", е най-добър актьор в драматичен сериал. С това той стана първият чернокож актьор, взимащ отличието, който не крие, че е гей. "Еми" за най-добра актриса в драматичен сериал получи Джоди Комър за ролята си в "Убивайки Ийв". Джули Гарнър спечели наградата за най-добра поддържаща женска роля в драматичен сериал за работата си в "Озарк".

Тазгодишната изненада беше британският сериал Fleabag. Фийби Уолър-Бридж излезе на сцената 3 пъти. Тя взе наградата за най-добра актриса в комедиен сериал, но беше отличена и като сценарист на продукцията. Последният път тя излезе на сцената, за да прибере статуетката за най-добър комедиен сериал. "Това започва да става нелепо", разсмя публиката тя.

Бил Хейдър взе за втора поредна година наградата за най-добър актьор в комедиен сериал за ролята си в "Бари".

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини